Burgemeester Melissant: ,,Onvergunde prostitutie ondermijnt de veiligheid en leefbaarheid van onze stad."
Burgemeester Melissant: ,,Onvergunde prostitutie ondermijnt de veiligheid en leefbaarheid van onze stad." Gemeente Gorinchem

Woning Gorinchem zonder vergunning gebruikt als seksinrichting; burgemeester sluit pand

11 juni 2021 om 08:59 Misdaad

GORINCHEM Burgemeester Melissant heeft op donderdag 10 juni een woning aan de Wijnkoperstraat met spoed gesloten. De spoedsluiting geldt voor twee weken. De woning was niet als woonruimte in gebruik, maar werd al langere tijd onvergund gebruikt als seksinrichting. Dit is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Gorinchem. Met de sluiting herstelt de burgemeester de openbare orde en de woon- en leefsituatie.

De sluiting volgt op een controle. Deze vond plaats naar aanleiding van een advertentie op internet waarin seksuele diensten tegen betaling werden aangeboden. Ook was er sprake van overlast voor omwonenden. De controle was een samenwerking tussen de gemeente, basisteam Lek en Merwede en het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie.

ONVERGUNDE PROSTITUTIE Burgemeester Melissant: ,,Samen met de politie, het OM, onze partners en de inwoners werken we aan een veilig Gorinchem. Onvergunde prostitutie ondermijnt de veiligheid en leefbaarheid van onze stad. De aanpak van dit soort malafide praktijken is voor mij dan ook een speerpunt.”

PAND VERZEGELD Op 10 juni zijn de ramen en deuren afgesloten, de sloten vervangen en is het pand verzegeld. Op de woning zijn brieven aangebracht. Niemand mag het pand meer in of er aanwezig zijn. Alleen personen met een dringende reden mogen na uitdrukkelijke toestemming van de burgemeester het pand nog betreden.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie