Afbeelding
Peter R. de Vries Foundation

Peter R. de Vries Foundation looft €250.000 uit voor gouden tip Germa van den Boom

20 oktober 2022 om 19:54 Misdaad Vermissing Germa van den Boom

GORINCHEM In één van de laatste interviews die Peter R. de Vries voor zijn overlijden in 2021 gaf, vertelde hij ook de verdwijning van Germa van den Boom heel graag te willen oplossen. De uitzending die hij in 2007 over haar verdwijning had gemaakt bracht veel teweeg, maar Germa werd helaas niet gevonden. Deze zaak heeft hem - in de 15 jaar die daar op volgde - nooit losgelaten, net zoals de familie het ook nooit zal kunnen loslaten. Om deze reden doet de Peter R. de Vries Foundation een ultieme poging om Germa thuis te brengen door het uitloven van een kwart miljoen euro voor de gouden tip. De tip die leidt tot de vondst van Germa moet voor 20 april 2023 zijn binnengekomen bij de Foundation om aanspraak te kunnen maken op dit geldbedrag.  

Wat is er gebeurd? Het is een zwoele zomernacht eind juli 1984 als de 19-jarige Germa van den Boom uit het Brabantse Nieuwendijk rond kwart voor twee bij haar voor de deur aan de Dwarssteeg wordt afgezet door haar buurjongen. Germa was dat weekend voor het eerst alleen thuis. Haar ouders waren een paar dagen weg. Ze is die avond met vriendinnen uit geweest in Gorinchem. Dit is het laatste moment dat Germa levend wordt gezien. 

Omdat Germa verschillende telefonische oproepen niet beantwoordt, besluit het gezin Van den Boom halsoverkop terug te rijden naar huis. Binnen treffen ze sporen aan die wijzen op een misdrijf. Voor de politie en de familie is het duidelijk dat zich in het huis een drama moet hebben afgespeeld waar Germa het slachtoffer van is geworden. Nu, 38 jaar later, weet haar familie echter nog steeds niet waar Germa is en wat er met haar is gebeurd. 

Conny Langerak (oudere zus Germa): ,,De familie realiseert zich dat de hernieuwde aandacht voor de verdwijning van Germa opnieuw behoorlijk wat emoties zal losmaken, zeker bij de bewoners van Nieuwendijk. Voor ons als familie is het echter, juist na zoveel jaren, onverteerbaar om niet te weten wat er met haar is gebeurd. Daarom trekken wij met de Peter R. de Vries Foundation nog één keer alle registers open. Het is nu of nooit.”

Kelly de Vries (directeur Peter R. de Vries Foundation): ,,Het kan niet anders dan dat er iemand in deze zaak meer weet, maar al bijna 40 jaar zijn/haar mond houdt. Het is tijd om te vertellen wat u weet, voor een schoon geweten én voor een kwart miljoen euro. Dit kan (ook anoniem) via onze tiplijn. Spreek nu, geef de familie de duidelijkheid die zij al zo lang zoeken en breng Germa thuis.” 

Meer informatie over Germa van den Boom en de exacte voorwaarden die zijn verbonden aan uitloving van deze beloning zijn te vinden op www.peterrdevries.nl Tips over Germa: tip@peterrdevries.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie