Op de markt staat een speciale Ondermijningsbus
Op de markt staat een speciale Ondermijningsbus Gemeente Gorinchem

Gemeente Molenlanden met veiligheidsmarkt op Fokveedag Boerenlandfeest

14 september 2022 om 13:24 Overig

HOORNAAR Gemeente Molenlanden organiseert zaterdag 17 september in samenwerking met verschillende veiligheidspartners een veiligheidsmarkt. Deze markt wordt gehouden tijdens Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar. De markt begint om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Brandweer, politie en ambulance zijn aanwezig met informatie over de verschillende diensten. Een mooi moment om hen te ontmoeten. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een ambulance, leren reanimeren of bijvoorbeeld de veetakel van de brandweer in werking zien. Daarnaast geeft de gemeente voorlichting op het gebied van ondermijning.

ONDERMIJNINGSBUS Op de markt staat een speciale Ondermijningsbus. Molenlanden wil inwoners op een interactieve manier informeren over de signalen en de gevolgen van ondermijning, zoals bij hennepplantages en drugslabs. Bezoekers kunnen de geur van een hennep of xtc-lab ruiken, maar ook praktische tips krijgen. Bijvoorbeeld over wat kun je zelf doen als je onbedoeld te maken krijgt met georganiseerde criminaliteit.

Bezoekers van Fokveedag Boerenlandfeest zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op de veiligheidsmarkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie