Buiten de Waterpoort worden twee permanente camera's geplaatst
Buiten de Waterpoort worden twee permanente camera's geplaatst Stad Gorinchem

Vast cameratoezicht Buiten de Waterpoort

16 september 2022 om 19:06 Overig

GORINCHEM Het cameratoezicht Buiten de Waterpoort wordt verlengd. De twee mobiele camera’s die ruim een jaar zijn ingezet, worden vervangen door vaste camera’s. Het vaste cameratoezicht wordt ingezet tot en met september 2024. In maart stelde de VVD fractie al vragen over de inzet van camera’s Buiten de Waterpoort. 

Sinds juli 2021 was mobiel cameratoezicht ingezet om de veiligheid in het gebied Buiten de Waterpoort te vergroten. Uit eerder onderzoek en recente politiecijfers blijkt dat inwoners ten aanzien van de locatie Buiten de Waterpoort gevoelens van onveiligheid ervaren. Ook is er regelmatig sprake van verstoring van de openbare orde. 

TOEZICHTCENTRALE Burgemeester Reinie Melissant: ,,Ik wil doorgaan met de inzet van cameratoezicht Buiten de Waterpoort. Het is een prachtige plek in onze stad waar veel mensen genieten. Het is belangrijk dat mensen zich er veilig voelen en cameratoezicht helpt daarbij.” De vaste camera’s worden op en rondom de parkeerplaatsen geplaatst. Het gaat om camera’s die eerder werden gebruikt in het stationsgebied. De kosten voor het cameratoezicht beperken zich zo tot nieuwe bekabeling voor de camera’s. De beelden werden bewaard in de CUR (Camera uitlees ruimte) van de gemeente, maar het college besloot eerder om deze te sluiten. De beelden worden dan ook overgeheveld naar een andere toezichtcentrale. 

MERWEDELINGELIJN Pro Rail besloot al eerder daar het cameratoezicht te beëindigen vanwege het geringe aantal incidenten. In vragen van de VVD liet het college eerder weten dat de voorbije 2,5 jaar op het Stationsplein en de achterzijde van de perrons in totaal 33 meldingen van incidenten zijn binnengekomen. Onbekend is of er ook incidenten waren op de perrons. De gemeente zelf is niet bevoegd om cameratoezicht toe te passen op het station van de MerwedeLingelijn.

Deel dit artikel via:
advertentie