Emily (links) met haar zus Heidi Langerak
Emily (links) met haar zus Heidi Langerak Eigen foto

Nichtje Germa van den Boom schrijft persoonlijke brief over vermissing van haar tante

10 april 2023 om 21:15 Achtergrond Vermissing Germa van den Boom

NIEUWENDIJK In een ultieme poging om haar tante Germa van den Boom te vinden, schreef nicht Emily Langerak (33) een persoonlijke brief. In de brief doet ze een dringende oproep aan een ieder die meer weet over de vermissing van haar tante in de nacht van 28 op 29 juli 1984 na een avondje stappen in Gorinchem. 

Aan jou,

Maandagochtend 30 juli 1984 moet mijn opa het moeilijkste telefoongesprek van zijn leven plegen. Hij moet aan de politie vertellen dat hij zijn dochter Germa nergens kan vinden. Een ware nachtmerrie voor elke ouder. Deze verschrikkelijke nachtmerrie houdt al 38 jaar aan. Al die tijd geen antwoord op de vragen die wij hebben. Terwijl die antwoorden er wel moeten zijn!

De wanhoop, boosheid en verdriet, het heeft ons voor het leven getekend. En waarom? Wat is er gebeurd of juist niet gebeurd dat het leven van Germa voor lange tijd al een vraagteken is? Waarom is haar voor altijd de stilte opgelegd?

Wie of wat heeft jou het recht gegeven om al zo lang te zwijgen?

De stilte is gekmakend en lange tijd ben ik zo kwaad geweest. Het woord ‘vergeving’ niet kunnen uitspreken. Maar nu wil ik dat wel doen. Ik vergeef jou het zwijgen als je vertelt waar ze is. Ik vergeef het jouw omgeving, jouw familie als ze meer van dit alles wisten. Ik vergeef het jou zodra ik mijn kinderen kan vertellen dat Germa een van de mooiste sterren aan de hemel is.

Vertel ons alsjeblieft waar ze is en ik spreek de woorden van vergeving uit wanneer ik Germa voor de eerste en laatste keer mag groeten.

Dag lieve Germa, eindelijk ben je thuis.

Emily Langerak

Emily deelde samen met haar ouders Conny en Henk kaartjes uit over de vermissing van Germa
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie