Natasja van Doesburg
Natasja van Doesburg i,o. van Navaro.nl

Koffie met ... in de Rozenobel

Activiteiten

GORINCHEM  In de Rozenobel worden in samenwerking met Bibliotheek AanZet regelmatig ‘koffie’ avonden gehouden met een gastspreker. Samen koffie drinken, mensen ontmoeten en nieuwe kennis opdoen: dat is Koffie met ... in het kort. Elke avond staat er een ander onderwerp centraal. Dit varieert van lokale geschiedenis, beroepen, vrijwilligerswerk en levensverhalen. Na afloop praten ze na en wisselen ervaringen uit. Op 8 februari komt Natasja van Doesburg vertellen over mindfullness. Op 15 februari is Judy Kreft te gast en Heide Verschoor en Susanne de Bie komen 22 februari op de koffie. 

Ervaar je vaak dat je veel ballen in de lucht moet houden, je misschien zelf vind dat het nog niet goed genoeg is. Druk in het dagelijks leven, in je hoofd en in je lijf. Hoe kun je meer rust ervaren. Natasja van Doesburg laat je op 8 februari kennismaken met mindfulness. Wat is dat nu precies en is het iets voor mij. We doen ook  oefeningen welke je thuis kunt toepassen. Meer informatie vind je op .www.navado.nl

ZWANGER WORDEN Een week later, op dinsdag 15 februari is Judy Kreft van Kinderwens te gast. Je wilt graag een kindje. Een gewone wens. Toch is vervulling van die kinderwens niet voor iedereen vanzelfsprekend. Eén op de zes raakt niet binnen een jaar zwanger. Soms duurt het gewoon wat langer, soms is er sprake van een vruchtbaarheidsprobleem. Als dit het geval is, staat je leven op zijn kop. Je kunt dan terecht bij Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Je vindt bij ons informatie, steun en lotgenoten. Ook behartigen wij jouw belangen. Judy Kreft is getrouwd met Jan-Pieter en woont samen met de twee labradoodles Teuntje en Scott, katten en konijnen in Gorinchem. ,,In 2000 ben ik vrijwilliger geworden bij Freya. Wij hadden op dat moment een behandeltraject van 5 jaar achter de rug, helaas zonder het zo gewenste resultaat. Het contact met lotgenoten heeft mij geholpen om met dit verdriet om te kunnen gaan en de ongewenste kinderloosheid heel langzaamaan een plekje in ons leven te geven. In 2010 kreeg ik de kans om als werknemer voor Freya aan de slag te gaan en die kans heb ik met beide handen aangegrepen! Ik vind het heel fijn en eervol om te mogen werken voor een vereniging die mij persoonlijk zoveel heeft gegeven en doe mijn best om mensen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen waar dat kan. Alle vrijwilligers en medewerkers van Freya hebben zelf ondervonden wat het is als zwanger worden niet vanzelf gaat. Als blijkt dat zwanger worden op de natuurlijke wijze niet lukt, kom je voor veel keuzes te staan. Wil ik eigenlijk wel een vruchtbaarheidsbehandeling? Hoever wil ik gaan om mijn kinderwens te vervullen? Ook heb je ongetwijfeld veel vragen. Wat is er mogelijk nu zwanger worden niet vanzelf gaat? Naar welk ziekenhuis ga ik toe?”

TIJD VOOR JEZELF Op 22 februari komen Heidi Verschoor en Susanne de Bie op de koffie. ,,Als je een gezin runt, heb je heel veel verschillende taken op je bordje liggen. Hoe regel je dit nu een beetje praktisch? Je wilt niet de hele dag druk zijn en aan het einde van de dag het gevoel hebben dat je niets bent opgeschoten. Ook tijd voor jezelf vinden is een hele uitdaging. Wat meer rust en overzicht zou wel erg lekker zijn zo schrijven zij ter introductie. Op de website www.iedereenheeftverbeterkracht.nl  en  www.biezondergeorganiseerd.nl is meer informatie te vinden. 

Aanmelden voor het bijwonen van de koffie avonden kan via contact@rozenobel.nl of 06-1813348

.

advertentie