Afbeelding
The Mall

Vierde editie van The Mall Skateschool Gorinchem, nu in Gorinchem-Oost

23 mei 2023 om 14:49 Activiteiten

GORINCHEM Aan de skateschool die door een groep skaters en jongerenwerkorganisatie The Mall Gorinchem wordt georganiseerd, deden al 116 jongeren mee. In juni gaat de vierde editie van start. Ditmaal in Gorinchem-Oost, op het sportveld bij Wijkcentrum Dalemplein. Jongeren van 9 t/m 17 jaar kunnen in vijf gratis lessen de basis van het skateboarden leren.

Vanaf het begin is Matthijs van Oudheusden (18 jaar) betrokken bij het initiatief: ,,Het is tof om te zien dat anderen plezier hebben in iets waar ik ook plezier in heb. Ik vind het leuk hen te helpen er beter in te worden. Het skaterscultuurtje is heel sociaal. Je maakt makkelijk contact met andere skaters en iedereen steunt elkaar.”

KICK-OFF

De kick-off is tijdens het Fortes Festival op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni van 15.00-21.00 uur, aan de Dalemsedijk. Daar krijgt jong en oud de kans een skateboard op te stappen en tips te krijgen van de instructeurs. Daarna vinden de lessen plaats op vrijdag 9, 16, 23 en 30 juni op het sportveld bij Wijkcentrum Dalemplein aan de Kruithoorn. Van 19.00-20.00 uur voor 9 t/m 12-jarigen en om 20.15-21.15 uur voor 13 t/m 17 jaar. Vanwege de ruimere locatie is er in beide groepen plek voor maximaal 25 deelnemers. Er moet zelf voor een skateboard en bescherming worden gezorgd. Voor wie niet de financiële middelen heeft, is dit materiaal kosteloos beschikbaar.

Aanmelden voor de lessenreeks kan bij de instructeurs Rein de Vries en Maarten Been, door te mailen naar themallskateschool@gmail.com. Geef naam, leeftijd en telefoonnummer door, plus een telefoonnummer van een ouder/opvoeder en eventueel of er materiaal nodig is. Neem voor meer informatie contact op met jongerenwerker Nick via de app: 06-37176467.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie