Optreden BreakSquad  voor Gorcums Museum
Optreden BreakSquad voor Gorcums Museum GP-buro
Met video

Manivesta in Gorinchem: van salto tot zang, van dans tot beeldhouwwerk

26 juni 2023 om 06:42 Activiteiten Tips van de redactie

GORINCHEM Afgelopen weekend vond de langverwachte Kunstmanifestatie Manivesta plaats, voor het eerst sinds de coronapandemie. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni brachten verschillende kunstenaars en artiesten een prachtige voorstelling in Gorinchem. Het evenement werd afgetrapt in het Gorcums Museum, waar een groep Gorkumse dichters een indrukwekkende Flashmob opvoerde.

door Dries de Swart

De dichters brachten ieder apart bijzondere gedichten ten gehore, die uiteindelijk samensmolten tot één gezamenlijk gedicht met het thema “Thuiskomen”. Na deze poëtische vertoning was het de beurt aan BreakSquad, de bekende dansgroep. Ze presenteerden een adembenemende choreografie genaamd “Droom”. De dansers voerden het stuk op met zoveel passie en precisie dat het publiek werd meegesleept in een droomwereld.

De finale van de dans was ronduit spectaculair. Een van de dansers maakte een salto over vier personen die naast elkaar zaten, waaronder twee kinderen. Het publiek hield collectief de adem in terwijl de danser de sprong uitvoerde.

Beide dagen kon men op diverse plaatsen in de stad genieten van kunst. Dit kon op maar liefst 31 locaties. Hierbij bestond ook de mogelijkheid om in woonkamers en tuinen te kijken naar mooie dingen. Op elke locatie was er iets moois te zien, variërend van schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie tot installaties, performances en andere creatieve uitingen.

De Kunstmanifestatie Manivesta bood zo niet alleen een gevarieerd artistiek programma, maar creëerde ook een unieke sfeer van verbinding en ontdekking. Het was een weekend waarin kunst de stad verrijkte en mensen samenbracht in hun creativiteit.


Dichteres Adrie Hogenhorst
In de tuin bij de Affuitloods
Ministerie van Beeld in de Molenstraat
Veel aanwezigen bij start van kunstmanifestatie ub Gorcums Museum
Dichteres Marieke van Leeuwen
Gorkumse dichters met Flashmob
Ministerie van Beels
Spinnenweb In de tuin bij de Affuitloods
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie