Afbeelding
Sonja Bron
Wat staat daar nou?!

Positieve vibes

20 september 2021 om 18:57 Column Wat staat daar nou?

Genieten jullie ook zo van de prachtige nazomer? Ik wel, en dat gevoel wil ik graag nog wat langer vasthouden dus dit keer ging ik, ter inspiratie voor deze column, op zoek naar iets positiefs. Je zult het misschien bijna vergeten na het lezen van mijn columns, waar ik toch vooral aandacht besteed aan de minder leuke kanten van Facebook, maar er gebeurt ook genoeg leuks op dit medium.

Wat me als eerste ineens opviel, en ik zeg bewust ineens, want het is hoogstwaarschijnlijk een trend die al langer gaande is, coronanieuws heeft niet meer de overhand op de Gorcumse social media. Althans niet op de social media van De Stad Gorinchem. Dat scheelt in ieder geval een hoop discussie. Niet dat discussie niet zou mogen, maar het is meer de manier waarop mensen op social media met elkaar denken te moeten praten. Dat maakt de social media voor mij weinig sociaal.

Maar goed, laten we de positieve vibe vasthouden. Want naast dat het me opviel dat corona deze week niet de overhand had in het Gorcumse nieuws, zag ik ook dat er weer verslagen van diverse voetbalwedstrijden op Facebook voorbijkwamen. En niet alleen de voetbal was weer goed vertegenwoordigd, ook de andere verenigingen hadden weer allerlei leuke nieuwtjes die enthousiast op Facebook werden gedeeld. Die blije koppies, mooie uitslagen en trotse sporters fleurden mijn timeline flink op.

Maar het bericht waar ik pas echt vrolijk van werd, ging over de vriendinnen die al 75 jaar bevriend zijn. En ik ben hierin niet de enige. Het bericht werd diverse keren gedeeld, leverde heel wat likes op en ook het aantal reacties is flink te noemen. Ik heb ze stuk voor stuk gelezen en … er zat geen enkele zure reactie tussen. Wat een verademing! Je moet dan ook wel een hele slechte dag gehad hebben, wil je hier met een sneer op reageren. 

Dit alles maakte mijn dag in ieder geval nog wat beter dan dat hij al was. Dat deze prachtige nazomer bijna aan zijn einde komt, is dan toch iets minder erg.

Mirjam de Swart

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie