Lale Gül voert de top-5 van De Boekenkist aan met haar boek Ik ga leven. Afgelopen jaar was ze te gast bij het Woerkums Literair Café in het Altena College, waar ze haar boeken signeerde
Lale Gül voert de top-5 van De Boekenkist aan met haar boek Ik ga leven. Afgelopen jaar was ze te gast bij het Woerkums Literair Café in het Altena College, waar ze haar boeken signeerde Hannie Visser-Kieboom

Een nieuw jaar; wat waren de vijf mooiste boeken voor De Boekenkist?

2 januari 2022 om 07:59 Column

Zo in de eerste week van 2022 kijk ik terug op een bewogen jaar. Een jaar waarin de winkel vaker dicht was dan dat ik zou willen, maar ook een jaar waarin ik de betrokkenheid van mijn klanten meer merkte dan ooit. En daar ben ik erg dankbaar voor. En ondanks alle ellende kijk ik ook met veel plezier terug op alle mooie boeken die ik heb gelezen. 

Dit zijn, voor mij, de vijf mooiste boeken van het afgelopen jaar:

Ik ga leven – Lale Gül

Dit verhaal van de Turkse Nederlandse Lale Gül maakte diepe indruk op mij. Ze vertelt haar verhaal, wetende wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Ze schreef openhartig over haar leven. Ze won terecht de NS Publieksprijs.

De fabriek van klootzakken – Chris Kraus

Een vuistdikke roman waarin hoofdpersoon Koja terugkijkt op zijn leven. Een heftig leven. In dit wervelende en met ironie geschreven verhaal vertelt Kraus over het verval van moraliteit en de fabriek die oorlog heet en die van gewone mensen klootzakken maakt.

Orakel – Thomas Olde Heuvelt

Het los te lezen vervolg op de internationale bestseller Hex maakte de verwachtingen meer dan waar. De bovennatuurlijke elementen worden door Olde Heuvelt op een geloofwaardige manier in het verhaal verweven. Hierdoor blijft er een heel spannend verhaal over.

Knots – Tijs van Marle

Knots is een heerlijk leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar. De hoofdpersoon, Knots, verdwaalt en komt terecht in een spannende situatie met onverwachte vrienden. En een sneeuwleeuw.

De tunnel – Anna Woltz

De tunnel is een oorlogsroman over de veertien jarige Ella. Tijdens de tweede wereldoorlog schuilt ze in de tunnels van de Londense metro. Hier leert ze Quinn, Jay en Sebastiaan kennen. Met wie ze de oorlog beleeft die ‘niet hun oorlog is’.

Deze en meer mooie boeken liggen bij ons in de winkel en we hopen dat we u ook in het nieuwe jaar weer mogen verwelkomen om goed te adviseren.

Deel dit artikel via:
advertentie