Afbeelding
SvR Creations

Ode aan … De quality time

28 augustus 2023 om 20:15 Column Ode aan...

Betekenis - Goed bestede doorgebrachte (vrije) tijd, vooral in gezinsverband.

‘Quality time’ is zo’n term waar ik eigenlijk altijd een gruwelijke hekel aan heb/had. Weer zo’n nietszeggende term, over komen waaien van de andere kant van de plas.

Wat is quality time eigenlijk hè? Denk dat dat wel voor iedereen verschillend is. Lekker als tweeverdieners het hele jaar door je kinderen ‘verwennen’ met meuk die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Koop een PS5 voor ze zodat je samen kunt gamen. Of koop een E-step voor je kids zodat je samen doelloos rondjes linksom kunt rijden, terwijl je weet dat ze beweging juist nodig hebben. Quality time gaat heden ten dage vaak gepaard met luiheid. Geen stress en gezeik aan je kop wordt vaak beschouwd als quality time. Een goed gesprek is er niet vaak meer bij.

Terwijl ik dit schrijf zijn wij met het gezin net terug op onze camping van een 2-daagse tussentijdse trip naar Rome. Even met de kids vertoeven in het schitterende Romeinse kasteel waar wij met onze huwelijksreis hebben gebivakkeerd. Quality time!

Na een eerste dag Rome vol met het bekijken van oude bouwvallen en onderweg naar onze bestemming. Blijkt dat mensen aan het ‘winkelen’ zijn geweest in onze auto. Het raam is ingeslagen en boefjes hebben eventjes all inclusive kunnen winkelen. Gevalletje Vaffanculo! De rest van de details zal ik jullie besparen.

Aankomend op onze accommodatie in Rome hebben we alle vier niks anders dan hetgeen dat we aan hebben op dat moment. Kleding, toiletspullen en digitale ‘hulpmiddelen’ zijn allemaal weg. Balen, maar gelukkig waren het alleen maar spullen en de locatie waar we verbleven maakte een hoop goed.

Nadat we van de klap bekomen zijn, hebben we gewoon gezwommen in boxershorts en bikini’s en heerlijk gegeten met elkaar in de bezwete kleding. Geen deo, geen tandenborstels, geen gel en geen parfum meer. Gelukkig hadden we elkaar. Samen gehuild, gelachen, genoten van de accommodatie en mooie gesprekken gehad met de kinderen.

In Nederland aangekomen besef ik dat dit uiteindelijk de 2 mooiste dagen van de vakantie waren.

Quality time …wat was je mooi!

Sören van Rooij

Afbeelding
advertentie
advertentie