Afbeelding
Gwen Frehe

Elles Tegelijk: Twijfels

20 november 2023 om 16:01 Column

Sommige momenten en fases in je leven komt die verschrikkelijke energievretende error naar boven, genaamd: Twijfel. 

Tijdens deze dagen - gelukkig duren ze niet langer meestal - twijfel ik aan alles: maak ik wel de juiste keuzes? Pak ik het goed aan op werkgebied? Neem ik de juiste stappen in mijn privéleven? En als laatste en belangrijkste: doe ik wel het goede in mijn moederschap en ben ik er wel genoeg en op de goede manier voor mijn kinderen?

Terwijl ik onderweg ben naar de Achterhoek om zoonlief aan te gaan moedigen, mijmer ik langzaam weg naar alle gebeurtenissen van de laatste tijd. 

Het maakt me een beetje zwaarmoedig. Niets voor mij als blij ei zijnde, maar er gebeurt ook nogal veel momenteel. 

Ik denk aan de overstap naar een nieuwe branche op werkgebied. Pittig en uitdagend, maar gelukkig erg leuk. Het kost momenteel wel veel energie, maar gek genoeg krijg ik er ook genoeg voor terug. Het team waarmee ik mag werken, is zeer prettig in de omgang en alle collega’s in de organisatie hebben ieder hun eigen kwaliteiten waardoor ik eigenlijk alleen maar positieve mogelijkheden zie.

Na een gesprek op het Omnia College met het zorgteam van Raily ben ik ook positief verrast. De energie waarmee iedereen gemotiveerd is om ervoor te zorgen dat hij toch een diploma/ getuigschriften kan halen, raakt mij. Het verwarmt mijn hart. Het meedenken en bewegen in zijn richting is en blijft bijzonder. Zijn motivatie hierin om ervoor te gaan is bewonderenswaardig.

Wanneer ik uiteindelijk na een reis van 1,5 uur aankom op het jeugdcomplex van de club zie ik ertegenop om uit de auto te stappen. Veel te koud! Sinds ik zoveel afgevallen ben, trek ik de kou heel slecht. Na het aantrekken van een dubbel paar sokken en een 2e trui stap ik naar buiten.

Ik loop het terrein op en wordt al vrij snel aangesproken door een man die later de nieuwe materiaalman blijkt te zijn. Of ik Elles heet en mijn zoon die lange spits is van de 018? Gelijk kom ik weer terug bij mijn twijfel: Och jee… Wat nou?

Wat blijkt: Kyano heeft zijn dikke winterjas klaargelegd in het hok bij hem want ,,mijn moeder heeft het de laatste tijd zo snel koud”. Ik ben geraakt en het verwarmt wederom mijn hart.

Al m’n twijfels worden in één klap weggenomen terwijl ik mijn bovenstaande schrijfsels teruglees.

Je kan niet altijd 6 gooien besef ik. En als alle andere facetten in orde zijn, kom je bij een verkeerde keuze in je privéleven er heus wel weer bovenop. 

Want tegenover het woord twijfel staat altijd het woord vertrouwen. En laat vertrouwen in mijn liefde voor de mensen om mij heen, kracht en weerbaarheid dan weer toevallig iets zijn waar ik nooit aan twijfel! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie