Intensivist Margijske van Roest vertelt over het werk op de IC-afdeling van het Beatrixziekenhuis.
Intensivist Margijske van Roest vertelt over het werk op de IC-afdeling van het Beatrixziekenhuis. Rivas Zorggroep
VIDEO

Beatrixziekenhuis geeft inkijkje op IC-afdeling

10 april 2020 om 11:01 Corona Dossier coronavirus

Video staat onderaan de tekst

GORINCHEM Juist in deze crisistijd gaat de zorg voor de patiënten onverminderd door in het Beatrixziekenhuis. Maar de dagelijkse gang van zaken ziet er wel wat anders uit dan normaal. In onderstaande video vertelt intensivist Margijske van Roest van het Gorcumse ziekenhuis hoe zij in deze crisistijd op de Intensive Care zorgen voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus.

Op dit moment draait bijna de volledige Intensive Care afdeling van het Beatrixziekenhuis voor coronapatiënten. De verpleegkundige van de IC-afdeling van het Gorcumse ziekenhuis zijn eigenlijk continu op de kamer met de patiënt bezig, vertelt van Roest. Verpleegkundigen en artsen worden daarbij ondersteund door de monitorbewaking. ,,We hebben op de kamers die nu meer afgesloten zijn dan anders babyfoons staan zodat we continu kunnen horen wat er zich in de kamer afspeelt als we er even niet zijn," aldus Van Roest. 

Patiënten die op de IC-afdeling liggen worden ondersteund met een beademingsmachine. ,,Dat verdraag je niet als je wakker bent", legt Van Roest uit. ,,Daarom moeten de patiënten allemaal in slaap worden gehouden." Via een monitor wordt het hartritme, zuurstofgehalte en bijvoorbeeld het koolzuur van de patiënt in de gaten gehouden. Via pompen en infusen wordt onder andere de medicatie waarmee de patiënt in slaap wordt gehouden, toegediend. 

Op de IC-afdeling van het ziekenhuis is, net als in de rest van het ziekenhuis, bezoek niet toegestaan. Verpleegkundigen en artsen kunnen alleen in totaal beschermende kleding de afdeling op. ,,We horen van de familie dat ze best goed begrijpen dat ze nu niet langs kunnen komen", aldus Van Roest. ,,Wij streven er naar om van elke patiënt tenminste een familielid twee keer per dag te bellen." Als een patiënt zo ernstig ziek is dat bezoek van familie nodig is dan wordt er door het ziekenhuis altijd naar een mogelijkheid gezocht. 

advertentie
advertentie