archieffoto, foto van december 2019 van het Winterfestijn.
archieffoto, foto van december 2019 van het Winterfestijn. foto: GP-foto

Gorcums Winterfestijn geannuleerd

Corona

[GORINCHEM] Het Gorcums Winterfestijn gaat dit jaar niet door. De 15e editie van dit jaarlijkse evenement stond gepland van 12 december 2020 tot en met 3 januari 2021. Door de nieuwe coronamaatregelen heeft het bestuur van Stichting Gorinchem Citymarketing unaniem besloten het evenement te annuleren.

Het Winterfestijn trekt ieder jaar 14.000 tot 15.000 bezoekers uit Gorinchem en omgeving. Het scenario voor een aangepaste uitvoering van de overdekte ijsbaan op de Grote Markt lag al klaar. Met aanpassingen aan de indeling van de tent, reserveren per tijdvak, registratie van bezoekers, plaatsen van luchtreinigers, extra communicatie, hygiënemaatregelen en het verplichten van handschoenen en mondkapjes was de organisatie voorbereid op een coronaproof evenement. Nu er een tijdelijk verbod op evenementen geldt, vindt het bestuur van Gorinchem Citymarketing het niet meer verantwoord om het Winterfestijn door te laten gaan.

Voorzitter Martin van Vliet: ,,Hoewel het Winterfestijn pas over twee maanden zou starten, is het onduidelijk hoe de situatie omtrent Covid-19 dan is. De veiligheid van alle vrijwilligers en bezoekers is in de huidige situatie niet te garanderen. Daarnaast zijn de financiële risico’s te groot. Nu is namelijk het moment gekomen dat de organisatie afspraken met bijvoorbeeld leveranciers vast moet leggen.”

Vrijwilligers, sponsoren en partners die hun medewerking al hadden toegezegd, zijn inmiddels geïnformeerd dat het evenement niet doorgaat.

advertentie
advertentie