Inwoners uit Gorinchem kunnen niet altijd terecht bij de priklocatie in de Hoefslag
Inwoners uit Gorinchem kunnen niet altijd terecht bij de priklocatie in de Hoefslag Hannie Visser-Kieboom

Stadsbelang bezorgd over capaciteit op priklocatie de Hoefslag

Corona Dossier coronavirus

[GORINCHEM] Stadsbelang raadslid Hans van Mourik wil van het college weten waarom inwoners uit Gorinchem niet altijd voor een coronaprik bij de GGD op de locatie Hoefslag terecht kunnen. Afspraken in Gorinchem zouden pas in mei gemaakt kunnen worden.

Indien inwoners niet tot mei willen wachten, worden ze soms doorgestuurd naar een andere locatie zoals Houten of Berkel en Rodenrijs. Terwijl inwoners van elders wel in Gorinchem een prik kunnen halen. Mensen die toch in Gorinchem geprikt willen worden, komen op een wachtlijst, zo stelt Van Mourik. Hij heeft van de Dienst Gezondheid en Jeugd informatie ontvangen dat de callcenters de afspraken plannen geheel buiten de dienst omgaan. ,,De afgelopen week hebben deze inwoners ons benaderd, die een vaccinatie oproep hebben ontvangen. De afspraak, die men daarvoor wilde maken, kon niet eerder plaatsvinden in Gorinchem dan begin mei of men kon naar omliggende locaties onder anderen Houten of Berkel en Rodenrijs”, zo schrijft Van Mourik in zijn brief aan het college.

Hij wil van het college weten of er een capaciteitsprobleem is bij de Hoefslag. Indien het daadwerkelijk om de capaciteit gaat, vraagt hij het college aan te dringen om die op te schalen. Ook de coördinatie van het vaccineren van (voornamelijk) ouderen op de locatie wil hij graag aanscherpen.

advertentie
advertentie