Afgelopen jaar kon het Zomerfeest ook niet doorgaan. Als alternatief was er toen een ZomerTerras.
Afgelopen jaar kon het Zomerfeest ook niet doorgaan. Als alternatief was er toen een ZomerTerras. Etienne Hessels

Zomerfeesten Gorinchem definitief geannuleerd

14 juli 2021 om 17:32 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

GORINCHEM Geen Zomerfeesten dit jaar in Gorinchem. Stichting Zomerfeest Groenmarkt en Stichting Zomerfeesten Varkenmarkt hebben ieder besloten om te stoppen met de voorbereidingen voor het jaarlijkse evenement. 

Nadat in maart duidelijk was geworden dat de organisatie was uitgesloten van een garantieregeling en het toen al de vraag was of het zou kunnen doorgaan, heeft het organisatieteam van Stichting Zomerfeest Gorinchem, de organisator van het zomerfeest op de Groenmarkt, de afgelopen zeven weken de mogelijkheden onderzocht voor een feestweek in de laatste week van de zomervakantie. Geënthousiasmeerd door de versoepelingen en met de wens weer “ouderwets” bij elkaar te kunnen komen, leken de kansen gunstig. Ook met inachtneming van enkele coronamaatregelen. De organisatie stond startklaar om een feest aan te kondigen. Helaas is met de laatste persconferentie van vrijdag 9 juli duidelijk geworden dat een evenement als de Zomerfeesten in elk geval tot half augustus niet mogelijk is. Met de huidige cijfers is het maar de vraag of per deze datum er weer opnieuw versoepelingen mogelijk zijn. De organisatie heeft hierdoor besloten te stoppen met de organisatie van een zomerfeest in 2021 op de Groenmarkt. 

De onzekerheden van het borgen van de veiligheid van bezoekers, het verkrijgen van een vergunning en het afdekken van de financiële risico’s zonder garantieregeling van de Nederlandse overheid blijken volgens de organisatie te groot. Men gaat zich nu richten op de organisatie in 2022. 

VARKENMARKT De organisatie van Stichting Zomerfeesten Varkenmarkt besloot ook vanwege de blijvende onzekerheden en de financiële risico’s zonder enige garantieregeling de voorbereidingen te stoppen. Ook de komst van de Delta-variant van het coronavirus speelde hierbij een rol. De organisatie gaat zich beraden op een editie in 2022. 

Gemeente Gorinchem meent dat de organisaties een moeilijk, maar wijs besluit hebben genomen. En danken de organisatoren voor hun inzet en enthousiasme om in de stad iets te willen organiseren voor iedereen.

advertentie
advertentie