Afbeelding
Hannie Visser-Kieboom

Extra tijdelijke priklocaties Molenlanden voor dichtbij en zonder afspraak vaccineren

31 oktober 2021 om 08:11 Corona

ARKEL Van 4 november tot en met 10 november kunnen inwoners op werkdagen terecht bij tijdelijke corona prikstraten in Molenlanden. Zij kunnen zich laten vaccineren of laten voorlichten bij de prikstraten in Arkel, Bleskensgraaf, Hoogblokland, Hoornaar en Wijngaarden. 

De prikstraten in gemeente Molenlanden zijn georganiseerd na een gesprek in de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 26 oktober. Hier werd aandacht gevraagd voor extra mogelijkheden om dichtbij, gratis en zonder afspraak een coronavaccinatie te krijgen.

Iedereen vanaf 12 jaar die nog niet (volledig) tegen corona is gevaccineerd, is welkom in een prikstraat. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen, jongere kinderen moeten een volwassen begeleider hebben. Voor jong en oud geldt dat een id-bewijs en mondkapje nodig is. Inwoners kunnen op de vaccinatielocatie ook informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD. In de prikstraat is er de keuze uit vaccinatie BioNTech/Pfizer en Janssen.

Van 4 november t/m 10 november zijn er vijf prikstraten in Molenlanden. De prikstraten zijn van 12 tot 18 uur geopend. Het gaat om de volgende locaties:

Donderdag 4-11: ‘t Wingerds Hof in Wijngaarden

Vrijdag 5-11: De Spil in Bleskensgraaf 

Maandag 8-11: De Lingehof in Arkel

Dinsdag 09-11: Den Hoek Hoogblokland

Woensdag 10-11: Bruisend Hart in Hoornaar

Een vaccinatie halen kan ook altijd op de vaste locaties in bijvoorbeeld Gorinchem, Dordrecht, Nieuwegein en Tiel.

Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor adres en openingstijden van vaste priklocaties in Nederland.

Kijk op www.ggdzhz.nl/vaccinaties/wijkgerichte-vaccinaties voor tijdelijke en extra priklocaties in de Provincie Zuid-Holland Zuid.

Ook de prikbussen zijn in aantocht en zullen van 23 t/m 27 november in Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland staan. Hierover volgt later meer informatie.

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie