Mevr. en dhr. Kok, dhr. Van der Ham, dhr. en mevr. Kraaiveld, burgemeester Segers
Mevr. en dhr. Kok, dhr. Van der Ham, dhr. en mevr. Kraaiveld, burgemeester Segers Gemeente Molenlanden

Bijzondere waardering voor redders in Molenlanden

29 oktober 2021 om 15:55 Overig

ARKEL Burgemeester Segers van Molenlanden heeft vrijdag 29 oktober vijf bijzondere waarderingen uitgereikt. Behulpzame inwoners ontvingen deze waardering voor hun heldhaftige optreden in Molenlanden. 

Zij werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun kordate en moedige actie. De reddingen zijn al even geleden. Door de coronabeperkingen was het eerder uitreiken van de waardering niet mogelijk. 

VLAM IN DE PAN De heer Fiole uit Alblasserdam en de heer en mevrouw Hoek-de Jager uit Kinderdijk hebben een bronzen legpenning ontvangen. In november 2019 had, in een huis aan de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam, een pan op het fornuis vlam gevat. De redders zagen de bewoner op de grond liggen. Ze hebben hem gered en erger weten te voorkomen. 

VAN DE WEG GERAAKT Voorbijgangers de heer Kraaiveld uit Streefkerk en de heer Kok uit Bleskensgraaf ontvingen een oorkonde voor hun doortastende optreden in juni 2020. Een fietser werd toen onwel en kwam in de sloot terecht in Streefkerk. De heren Kraaiveld en Kok zagen de man in het water liggen en schoten direct te hulp. 

Burgemeester Segers reikte de bijzondere waarderingen uit namens de Stichting Carnegie Heldenfonds en de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Hij sprak zijn waardering voor het vijftal uit: ,,Ik ben blij dat deze mensen direct handelend optraden. Zij waren daardoor van grote waarde en deze bijzondere inzet verdient terecht een onderscheiding.”

Wie ook vindt dat aan een redding of actie extra aandacht besteed mag worden kan dit via een e-mail doorgeven aan angela.dejong@jouwgemeente.nl. 

Dhr. Fiole, dhr. en mevr. Hoek, burgemeester Segers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie