Bij de drogisterij op de Gasthuisstraat vormt zich een rij klanten voor de deur
Bij de drogisterij op de Gasthuisstraat vormt zich een rij klanten voor de deur Hannie Visser-Kieboom

Veel winkels in de binnenstad zetten deur op een kier

24 december 2021 om 13:18 Corona

GORINCHEM De nieuwe lockdown zorgt voor een wisselend straatbeeld in de Gorinchemse binnenstad. Terwijl in de ene winkel volop licht brandt, staar je bij de volgende etalageruit in een donker gat. En overal hangen briefjes op de winkeldeur met uitleg over het ‘deurbeleid’. 

“Al die feestelijke etalages bekijken met Kerst is al zo gezellig”, zo laten twee dames in de Gasthuisstraat weten. Ze balen van de lockdown, want etalages bekijken leidt bijna altijd tot aankopen doen en dat is tijdens de lockdown toch een stuk moeilijker. In veel winkels brandt licht of staat de deur op een kier. Weer anderen zetten hun deur open, maar barricaderen de ingang met een tafeltje of toonbank. Onderscheid tussen essentiële en niet essentiële winkels is niet altijd te ontdekken, zoals tussen de Lego Brick shop en the Little Marker op de Langendijk. Op de eerste etalage hangt een briefje dat ze dicht zijn vanwege de corona maatregelen, in de andere brand gezellig licht en staat de koopwaar buiten uitgesteld in de hoop toch nog wat omzet te draaien.

Op de altijd levendige Grote Markt staan de kerstbomen in het Wilhelminafontein, maar is het verder een doodse bedoening. Alleen bij Hugo wordt koffie to go geserveerd. Druk is het niet, zeker niet op deze sombere middag. Het Gorcums Museum is fraai verlicht, maar de deuren blijven gesloten. VVV Gorinchem op de Groenmarkt is open van 11.00-13.00 uur voor het afhalen van VVV en bliekenbonnen. Maar echt druk is het niet, zo laat een medewerker weten. Ook van het aanbod voor de bezorgservice is donderdag nog geen gebruik gemaakt. Het VVV kantoor is tussen Kerst en de jaarwisseling gesloten. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
My little Marker op de Langendijk heeft de koopwaar buiten uitgesteld
De Lego Brick shop de Langendijk heeft de deuren gesloten
Het Wilhelminafontein op de Grote markt is omringd door kerstbomen
advertentie
advertentie