Het Dierenasiel Gorinchem kreeg donderdag 30 juli een mooie verrassing.
Het Dierenasiel Gorinchem kreeg donderdag 30 juli een mooie verrassing. Eline Lohman

Dierenasiel Gorinchem ontvangt cheque

1 augustus 2020 om 12:35 Dieren

GORINCHEM Het Dierenasiel Gorinchem kreeg donderdag 30 juli een mooie verrassing. Het asiel kreeg van Stichting DierenLot namelijk een cheque uitgereikt van € 38.500. Met dit bedrag worden de zogenoemde seniorenverblijven aangepast.

door Eline Lohman

Het bestuur van het asiel en een hele schare vrijwilligers kijkt toe hoe de opvallende DierenLot-ambulance het terrein aan de Haarweg op komt rijden. Jan Krol van DierenLot trekt een grote, goudgekleurde envelop uit de ambulance. ,,Het lijkt wel een loterij”, fluistert een van de vrijwilligers.

,,Meestal komen wij geen baal hooi brengen”, grapt Jan. ,,Dit dierenasiel is een van de oudste beneficianten die van ons een bijdrage krijgen. Er zijn hier wat wensen, hier leveren wij graag een bijdrage aan.” Met een grote glimlach op hun gezichten nemen Piet IJssels en Cora Rikkelman van het asiel de envelop aan. Er klinken opgetogen kreetjes wanneer de cheque onthuld wordt met daarop het bedrag.

Piet: ,,We zien al jaren dat bepaalde honden die lang bij oudere mensen zijn geweest, niet goed herplaatsbaar zijn of dat voor honden waarvan het baasje opgenomen is in een verpleeghuis, een plek wordt gezocht waar de baasjes nog contact kunnen houden met hun hond. Omdat er steeds minder honden in het pension van het dierenasiel komen, aangezien meer mensen thuis blijven werken door corona, valt een grote inkomstenbron van het dierenasiel weg. Met het geld van de cheque van DierenLot gaan we een aantal kennels ombouwen tot huiskamerachtige verblijven.” Deze plekken moeten voor deze oudere en meestal moeilijk herplaatsbare dieren veel meer voelen als thuis. Daarnaast was er al een bestaand seniorenkattenproject dat wel wat aanpassingen kan gebruiken. ,,We waren voorzichtig al gestart met deze seniorenopvang, maar nu kunnen we helemaal een prima start maken. We zijn heel erg dankbaar voor deze gift.”

Het geld van DierenLot, waarvoor het asiel zelf een aanvraag deed, komt uit het Maarten Stoopendaal Droomfonds, dat vernoemd is naar een van de oprichters van DierenLot, Maarten Stoopendaal, die in februari van dit jaar overleed. Het bedrag dat het dierenasiel heeft gekregen, wordt ook gebruikt om oudere mensen de gelegenheid te bieden om een plekje te reserveren voor hun huisdier. Bij overlijden of het verhuizen naar een verzorgingstehuis zijn de huisdieren dan verzekerd van een veilige plek.

Het asiel kreeg van Stichting DierenLot een cheque uitgereikt van € 38.500.
advertentie
advertentie