Afbeelding
Celine Kuipers

Dol op je dier: Rescuehond Nana

25 september 2022 om 14:50 Dieren

VUREN Na onze oproep voor Dierendag ‘Dol op je dier’ stuurde Celine Kuipers (25) uit Vuren een tekst over haar rescuehond Nana. ,,Het zou super zijn als deze geplaatst werd. Ook om andere mensen te enthousiasmeren een rescuedier te overwegen.”

,,Nana (2 jaar, herderkruising) heeft mij geleerd wat veerkracht is. Ze is 1 jaar als ze gered wordt door een Nederlandse organisatie uit het ‘dodenstation’ op Gran Canaria. Ze is op dat moment hoogzwanger van 6 pups. Eenmaal bevallen en aangesterkt, kwam zij op ons pad. Vorig jaar waren wij namelijk tijdens onze vakantie op het eiland bij deze stichting op bezoek geweest en sindsdien volgden wij hen via social media. 

Het moment dat wij haar op gingen halen van het vliegveld vergeet ik nooit meer. Haar ogen spraken boekdelen en ze keek ons met een twinkeling in haar ogen aan, alsof ze ons wilde bedanken. Inmiddels 3 maanden later is die twinkeling met de dag aanweziger en ik merk dat ze een enorme levenslust bezit. Het is prachtig om te zien hoe dankbaar ze elke dag weer is voor deze nieuwe kans en zo intens geniet in het hier en nu, ondanks haar voorgeschiedenis die we tot op de dag van vandaag niet weten. 

Ze is gek op mensen, heeft een heel rustig en liefdevol karakter, springt en hapt graag in het water en slaapt als het koud is onder een deken, tegen mij aan of op schoot. Dat laatste met gevoelloze benen tot gevolg want die 30 kilo moeten ergens op leunen… Ze zeggen dat engelen niet bestaan maar ik heb mijn engel gevonden. Wij kunnen als mensen zoveel van dieren leren, onvoorstelbaar!”

Deel dit artikel via:
advertentie