Afbeelding
Gabriëlla Stam - GINIUS media

Rondje op de veegwagen tijdens Waardlanden Meet & Greet in Gorinchem in Week van de Afvalhelden

22 februari 2024 om 10:10 Duurzaamheid

GORINCHEM Tijdens de Week van de AfvalHelden 2024 houdt Waardlanden dinsdag 5  maart een Meet & Greet op het Stadhuisplein in Gorinchem De Week van de Afvalhelden is van 4 tot en met 10 maart en is bedoel als: waardering voor iedereen die werkt in de afvalbranche.


Tijdens de Meet & Greets zijn er ook AfvalHelden aanwezig om vragen van inwoners te beantwoorden over restafval verminderen en thuis afval en grondstoffen nóg beter scheiden. Voor de jongste fans is er een speciale actie. Kinderen kunnen tijdens de Meet & Greets een mooie tekening of een knutselwerk geven aan de AfvalHelden. Daarmee maken ze kans op een leuke prijs. Opwaardlanden.nl/afvalhelden vindt je meer informatie over deze winactie. Op dinsdag 5 maart van 15.00-16.30 uur staan de AfvalHelden op het Stadhuisplein in Gorinchem. Neem een kijkje in de voertuigen. Kruip achter het stuur van een inzamelwagen of rij een rondje mee op de veegwagen. Ga op de foto met een AfvalHeld of laat een leuke geschreven boodschap achter.

Niet alleen de jongste inwoners uit de regio kunnen hun waardering uiten. Waardlanden roept iedereen op om mee te doen. Dat kan heel eenvoudig in de wijk of bijvoorbeeld op de milieustraat: geef de chauffeurs eens een duimpje omhoog, wacht geduldig in een zijstraatje zodat de inzamelwagen kan passeren, geef eens een compliment, of kom naar een Meet & Greet. Deze kleine gebaren geven de AfvalHelden een goed gevoel, maken inwoners bewuster en brengen daarmee een circulaire samenleving weer een stapje dichterbij.

Tijdens de Week van de AfvalHelden wordt waardering gegeven voor alle hardwerkende mannen en vrouwen in de afvalinzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking. De AfvalHelden van Waardlanden zetten zich dagelijks in om de regio schoon en veilig te houden. Het werk gaat altijd door, onder alle weersomstandigheden, tijdens feestdagen,‘s nachts en in tijden van crisis.  Als je het aan de AfvalHelden zelf vraagt hoor je meestal: ,,Ik doe gewoon mijn werk en vind mezelf geen held.’ Maar als de AfvalHelden van Waardlanden het werk neerleggen, raakt de regio binnen de kortste keren zwaar vervuild en onveilig. Kortom , ze doen werk dat ertoe doet. Waardlanden organiseert daarom verschillende activiteiten tijdens de Week van de AfvalHelden 2024. Meet & Greet met AfvalHelden. Op centrale plekken in de gemeenten kunnen inwoners de AfvalHelden van Waardlanden ontmoeten. Neem een kijkje in de voertuigen. Kruip achter het stuur van een inzamelwagen of rij een rondje mee op de veegwagen. Ga op de foto met een AfvalHeld of laat een leuke geschreven boodschap achter.

advertentie
advertentie