René Hol, AfvalHeld van Waardlanden, krijgt het gedicht (gemaakt door Jos van Hest) namens de inwoners van de Alblasserwaard in handen van Johan Bickel (voorzitter Lionsclub Alblasserwaard Souburgh).
René Hol, AfvalHeld van Waardlanden, krijgt het gedicht (gemaakt door Jos van Hest) namens de inwoners van de Alblasserwaard in handen van Johan Bickel (voorzitter Lionsclub Alblasserwaard Souburgh). Waardlanden

Cadeau voor Afvalhelden

6 maart 2021 om 15:33 Maatschappelijk

GORINCHEM Deze week is het de Week van de AfvalHelden. Tijdens deze landelijk gevierde week worden de mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de afval- en reinigingssector in het zonnetje gezet. 

De gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden en Reinigingsdienst Waardlanden bedanken deze week ‘onze’ mannen en vrouwen voor hun inzet tijdens de coronapandemie en de afgelopen winterperiode. Maar ook voor hun inzet op alle andere momenten. Afvalinzameling is wat we tegenwoordig noemen een ‘cruciaal beroep’, en dat is wel gebleken in de afgelopen tijd.

Er waren deze week diverse activiteiten. Zo trakteerden de wethouders de mensen van ‘hun’ afvalbrengstation(s) op taart als dank voor het goede werk. Donderdag bracht dichter Jos van Hest zijn gedicht ten gehore, dat hij speciaal voor de Afvalhelden heeft gemaakt. Dit gedicht, geïnitieerd door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, is een cadeau van de inwoners van de Alblasserwaard aan alle Afvalhelden.

Vanwege de coronamaatregelen droeg Jos van Hest het gedicht voor aan één van de helden, die het gedicht op deze wijze in ontvangst nam. Alle andere helden kregen een kaartje, met daarop het gedicht en een link naar het Yourtube filmpje dat rondom het gedicht speciaal is gemaakt, met fraaie beelden van onze regio en onze helden aan het werk terwijl Jos met verve zijn gedicht aan hen voordraagt. 


Bijna 30.000 professionals in ons land zorgen er dagelijks voor dat afval wordt opgehaald en daarna grotendeels een nieuwe toepassing vindt. Op die manier dragen ze allemaal bij aan een betere en schonere wereld. De week wordt georganiseerd om waardering te geven aan de medewerkers in de uitvoering. De Week van de AfvalHelden is in het leven geroepen door de brancheorganisaties in de afvalsector die gaan over afval, reiniging en verwerking in Nederland.

advertentie
advertentie