Aan de slag op de oevers van het kanaal
Aan de slag op de oevers van het kanaal Iris Keasberry

Vlaggen aan de bruggen in Gorinchem voor Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart

19 maart 2024 om 07:49 Duurzaamheid

GORINCHEM In heel Nederland gaan buren, familieleden, verenigingen, sportclubs en scholen op de Landelijke Opschoondag samen zwerfafval te lijf. Ook in Gorinchem is er op 23 maart volop gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken en de stad een beetje schoner te maken.

Burgerinitiatief Schoon Gorinchem gaat op die dag weer de oevers van het Kanaal van Steenenhoek onder handen nemen, samen met de Gorcumse Roeivereniging. Startpunt is Kleine Landtong 3, van 9.30-12.00 uur. Voor koffie en soep wordt gezorgd. Vooraf aanmelden kan met een e-mail naar schoongorinchem@gmail.com maar gewoon aansluiten op 23 maart kan ook.

DEELNEMERS

De Klimaatkring van de Protestante Kerk en Burgerinitiatief Schoon Gorinchem gaan samen rondom de Grote Kerk zwerfafval opruimen. Om 9.30 uur is de start bij de kerk met eerst een kop koffie.

Leden van de Groene Kerk (Oosterlicht) en Wijkcentrum Dalemplein gaan aan de slag rond het Dalemplein en winkelcentrum Hoog-Dalem. Daar verzamelt men tussen 10.00 en 10.30 uur bij Wijkcentrum Dalemplein.

Het Natuurcentrum maakt er voor kinderen weer een feestje van: van 10.00 tot 11.15 uur is iedereen welkom om mee te lopen met de ponywagen en zwerfvuil op te ruimen in het stadspark. Daarna kan er tot 12.15 uur geknutseld worden met afvalmateriaal.

Bij Buurtkamer Stalkaarsen kan van 16.00 tot 17.00 uur materiaal worden opgehaald voor een schoonmaakrondje in de wijk. Ook daar staat de koffie klaar.

Het Caribabad nodigt wachtende ouders en andere bezoekers uit om de parkeerplaats een opfrisser te geven. Opruimmaterialen zijn aanwezig.

De Scouting APV gaat Buiten de Waterpoort, de strandjes en onder aan de wal schoonmaken.

Zelf in de buurt zwerfafval opruimen kan ook. Waardlanden verstrekt gratis grijpers, handschoenen en vuilniszakken (zolang de voorraad strekt).

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie