Om energie te besparen is het slim de thermostaat lager te zetten
Om energie te besparen is het slim de thermostaat lager te zetten BDU

Energietoeslag uitgekeerd aan 1829 huishoudens

16 april 2022 om 11:15 Duurzaamheid

Verder zet de gemeente energie/wooncoaches in om mensen voorlichting te geven over energiebesparende maatregelen. De klussendienst kan ingezet worden om te helpen bij het uitvoeren van maatregelen. Voor de aanschaf van producten zoals LED lampen, waterbesparende douchekoppen en radiatorfolie zijn vouchers van zestig euro uitgereikt aan 1650 huishoudens. Deze kan besteed worden bij de plaatselijke bouwmarkt of enkele webshops. De gemeente kreeg van het Rijk 231.840 euro voor de aanpak van energiearmoede en zet het geld vooral in voor bewustwording.

GORINCHEM Avres heeft eind maart aan 1829 huishoudens de energietoeslag van 800 euro uitgekeerd. Dat schrijft de gemeente in antwoord op vragen van CU/SGP. Het gaat om gezinnen die bijstand ontvangen en/of bekend zijn bij Avres omdat ze gebruikmaken van andere minimaregelingen. Om ook andere mensen te bereiken die mogelijk recht hebben op de energietoeslag werkt Avres aan een communicatieplan om de aanvraagprocedure onder de aandacht te brengen.

Niet alleen de CU/SGP stelde vragen over de aanpak van energiearmoede. Ook de SP stelde 4 april vragen over de energietoeslag. Enkele van die vragen zijn reeds beantwoord, zoals hoeveel huishoudens in aanmerking komen en of de gemeente het bedrag al uitgekeerd heeft. De SP dringt echter ook aan op maatregelen om de energierekening permanent om laag te brengen om te voorkomen dat ‘dit soort pleisters nodig blijven’. Ze vraagt ook hoe de gemeente de lage middeninkomens tegemoet kan komen, die niet in aanmerking komen voor de energietoeslag van 800 euro, maar wel te kampen hebben met forse prijsstijgingen.

advertentie
advertentie