Bij de boring wordt heel veel materiaal ingezicht
Bij de boring wordt heel veel materiaal ingezicht Hannie Visser-Kieboom

Warmtenet boring onder spoor een spectaculair gezicht

10 november 2022 om 12:27 Duurzaamheid Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM Het boren onder het spoor door voor de aanleg van het warmtenet in de Gildenwijk was donderdagmorgen een spectaculair gezicht vanaf de Voermanstraat. Hijskranen staan in het gelid om zo samen de buis voor het warmtenet omhoog te trekken Vanuit de omliggende appartementscomplexen hebben bewoners een riant uitzicht op de klus. 

De boring zorgt ervoor dat de warmteleidingen vanuit de Gildenwijk straks verbonden worden aan het nog te bouwen warmtestation aan de Bullekeslaan.  Donderdagmorgen werd de eerste buis van zon  210 meter lang getrokken vanaf het terrein van het kantoor van Poort6. Het treinverkeer kon gewoon doorgaan gedurende de boring. 

De eerste leidingstreng  van 210 meter bestaat uit twee delen, omdat er onvoldoende ruimte is om een lange leiding te boren. De twee leidingstrengen moeten halverwege aan elkaar gelast worden. .Na het lassen neemt het drogen van het isolatieschuim zo’n 6 uur tijd in beslag. Daarna kan de rest van de leiding ingetrokken worden. Een week later wordt vervolgens de tweede leiding ingetrokken.

De hijskranen staan in het gelid om de buizen van het warmtenet hoog te houden
De plek waar de buis voor het warmtenet in de grond verdwijnt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie