Het warmtenet in de Gildenwijk wordt vanaf 2021 aangelegd
Het warmtenet in de Gildenwijk wordt vanaf 2021 aangelegd Gemeente Gorinchem

Boring onder het spoor voor warmtenet in de Gildenwijk

8 november 2022 om 17:34 Duurzaamheid

GORINCHEM HVC start donderdag 10 november met de eerste boring onder het spoor door voor de aanleg van het warmtenet in de Gildenwijk. De boring zorgt ervoor dat de warmteleidingen vanuit de Gildenwijk straks verbonden worden aan het nog te bouwen warmtestation aan de Bullekeslaan. 

Donderdag 10 november wordt de eerste leidingstreng van de eerste boring, zo’n 210 meter, ingetrokken. Vanaf het terrein van het kantoor van Poort6 wordt de leidingstreng onder het spoor door richting de Gildenwijk getrokken. Het treinverkeer vindt gewoon doorgang gedurende de boring. Sinds het raadsbesluit van februari 2021 wordt hard gewerkt aan de aanleg van het warmtenet in de Gildenwijk. Inmiddels vorderen de werkzaamheden voor de aanleg van het primaire net gestaag.  

De aannemer begint 10  novemberal vroeg met de voorbereidingen en ze verwachten rond 08.00 uur te starten met intrekken. Dit doen ze zo vroeg omdat de leidingstreng uit twee delen van 105 meter bestaat. Er is niet genoeg ruimte om een lange leiding kwijt te kunnen. Halverwege moet dus deel 2 aan de leidingstreng gelast worden. Dit noemen ze een ‘gouden’ las. Na het lassen neemt het drogen van het isolatieschuim zo’n 6 uur tijd in beslag. Daarna kan de rest van de leiding ingetrokken worden. Een week later wordt vervolgens de tweede leiding ingetrokken.

Deel dit artikel via:
advertentie