Hoe groot is de energiearmoede in Gorinchem?
Hoe groot is de energiearmoede in Gorinchem? Wijks Omgevingsfonds

SP en PvdA willen weten hoe groot de energiearmoede is in Gorinchem

4 februari 2023 om 16:32 Duurzaamheid

GORINCHEM SP raadslid Aron Foppen en PvdA raadslid Paulien de Groot willen van het college weten hoe groot de energiearmoede in Gorinchem is. Volgens onderzoek van TNO heeft één op de dertien inwoners (7,4 procent) in Gorinchem daar last van.

Aron Foppen en Paulien de Groot willen inzicht in de effectiviteit van de getroffen maatregelen om energiearmoede in Gorinchem te bestrijden. Ook zijn ze benieuwd naar de maatregelen voor de lange termijn om energiearmoede te verminderen. Om energiearmoede effectief terug te dringen moeten (sociale) huurwoningen verduurzaamd worden, zo stellen SP en PvdA. ,,Zo woont een zeer groot aantal mensen in energiearmoede in een sociale huurwoning met energie label F en G. Het kost de bewoners van deze slecht geïsoleerde woningen immers veel geld om deze woningen warm te krijgen.” 

Beide partijen pleiten ervoor om net als in de gemeente Molenlanden, de bewoners van sociale huurwoningen met een laag energielabel te compenseren. SP en PvdA willen dan ook weten hoeveel sociale huurwoningen met een ‘laag’ energielabel zoals F en G telt en wat de gemeente doet om die woningen te verduurzamen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie