Afval scheiden
Afval scheiden Pixabay.com

Spelenderwijs zwerfafval rapen Buiten de Waterpoort

5 mei 2023 om 17:44 Duurzaamheid Deel je nieuws

Gorinchem | Op woensdag 31 mei staat tijdens het PeuterCafé het thema ‘afval’ centraal en zijn ouders/verzorgers en peuters van 10:00 tot 12:00 van harte welkom Buiten de Waterpoort.

Deze ochtend mogen de peuters gewapend met een grijpstok en voorzien van handschoentjes en een reflecterend hesje spelenderwijs zwerfafval gaan rapen Buiten de Waterpoort. Zo wordt op deze leeftijd al bewustwording gecreëerd dat afval in de prullenbak hoort en niet op de grond. Jong geleerd, oud gedaan!

Terwijl de peuters opruimen kunnen ouders/verzorgers – onder het genot van een kopje koffie of thee - met milieucoach Nelleke Gouw van Waardlanden in gesprek. Afval voorkomen en grondstoffen goed scheiden is beter voor het milieu én de portemonnee. Maar hoe? We weten dat restafval voorkomen en goed scheiden soms best een uitdaging is. Nelleke geeft jullie hierover graag tips en advies. Zij zorgt ook voor de benodigde materialen voor het afval rapen, zodat jullie peuters direct enthousiast aan de slag kunnen gaan.

Wil je andere ouders ontmoeten, opvoedtips uitwisselen of vriendschappen sluiten? Kom dan samen met je kind naar het PeuterCafé! De gastvrouw of professional beantwoordt vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante onderwerpen en zijn er leuke activiteiten.

Het PeuterCafé is op woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening. Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl. LET OP: Deze ochtend afwijkende locatie Buiten de Waterpoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie