Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht GP-buro
Met video

Carnavalsoptocht trekt door Bliekenstad

10 februari 2024 om 17:26 Evenementen

BLIEKENSTAD De straten van Bliekenstad werden zaterdagmiddag overspoeld door een golf van kleur, gelach en een vleugje Carnavalsgekte, toen de Carnavalsoptocht door de binnenstad trok. Ondanks de voorspelliingen bleef het weer aan onze zijde, wat resulteerde in een opmerkelijke opkomst - of misschien dachten de mensen gewoon dat er gratis snoep uitgedeeld werd, wie zal het zeggen?

door Dries de Swart

De festiviteiten begonnen om 13.11 uur, zoals altijd met de precisie van een Zwitsers horloge, vanaf de Schelluinsestraat, en na een aanloop van twee keer elf minuten, bereikte de optocht de binnenstad. Helaas ontbraken dit jaar de imposante carnavalswagens waar menig bouwteam nachtenlang aan heeft gezwoegd. Een licht teleurstellend feit voor de liefhebbers van grootschalige praalwagens.


Wat betreft muzikale begeleiding, was er slechts één dapper orkest dat moedig voorop liep. De rest van de muziek kwam uit boxen, waardoor het leek alsof de stad een gigantische buitenshuis disco was geworden - althans, voor 11 minuten lang.

In overeenstemming met de nieuwste voorschriften mocht er geen confetti meer worden gestrooid, en iedereen hield zich daaraan. 

Helaas vloog de optocht voorbij als een flitsende polonaise, en voor we het wisten was het feest alweer voorbij. Maar vrees niet, beste feestvierders, want volgend jaar zijn ze terug, klaar om nog meer Carnavalschaos te verspreiden en de stad te overspoelen met nog meer kleur, muziek en misschien zelfs een paar meer wagens - als ze die kunnen vinden!

Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht
Carnavalsoptocht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie