Fraai podium aan de Lingehaven Gorinchem
Fraai podium aan de Lingehaven Gorinchem Theo Bos

Lingehaven (bijna) klaar voor concerten

5 september 2019 om 16:32 Evenementen

GORINCHEM Onder verschillende weersomstandigheden is er deze week gestart met de opbouw van het podium op een wel heel bijzondere plaats aan de Lingehaven. De organisatie is zeer enthousiast over de nieuwe opzet. ,,Je bedenkt iets en weet niet echt hoe het uitpakt", gaf voorzitter Ed Braad als reactie.

,,We gaan zien wat het weer doet. Het wordt geen zomerfeest-weer”, grapte Braad. ,,Programmering staat als een huis en iedereen heeft er zin aan om hier in de Lingehaven een concert te geven. Vrijdagmiddag om 13.00 uur is het in elk geval droog bij het concert voor 1600 kinderen. Dat is ook wel eens anders geweest. Voor de rest wachten we het maar af. Ondanks de nu dreigende wolken zal het het de komende dagen wel meevallen. Anders plu en regenjack mee", aldus Ed Braad.

Het zesde Lingehavenconcert op 6 en 7 september op het Eind in Gorinchem wordt wel weer heel speciaal en zeer gevarieerd. Klassiek, eigentijds en populair staan in de programmering. Dat deze editie anders van opzet is eigenlijk niet zo vreemd. De organisatie maakt nu gebruik van de nieuwe fraaie herinrichting van het Eind en gebruikt de bestaande trappen langs het water als tribune. Over het geheel staan een groot aantal foodtrucks voor een drankje en een hapje. Zoals altijd zijn de concerten gratis te bezoeken en alle zitplaatsen zijn vrij en liefhebbers mogen gratis aanmeren in de haven tijdens de concertdagen. Het podium staat op de derde Waterkering.

Zoals gebruikelijk begint het Lingehavenconcert met een schoolconcert voor alle basisschooljeugd van Gorinchem. De meer dan 1500 kinderen krijgen op een unieke wijze een educatieve muziekscholing in de open lucht. Een combinatie van klassieke en lichte muziek. Concept en presentatie Izak Boom en Mirjam van de Boogaard.  

Kijk voor het volledige programma op www.lingehavenconcert.nl

advertentie
advertentie