Afbeelding
foto: GP-foto

Sint Nicolaas onderweg naar Gorinchem

11 november 2019 om 16:06 Evenementen

GORINCHEM Het zijn spannende dagen voor de kinderen van Gorinchem. Want in de ochtend van zaterdag 16 november vaart de goedheiligman met zijn pieten in de Lingehaven. Na een warm ontvangst in de haven zal Sint Nicolaas samen met zijn pieten een ronde lopen door het centrum en waarna hij een bezoek brengt aan de diverse winkelcentra die de stad rijk is.

,,Wel een beetje doorvaren, piet!" moppert Sint Nicolaas tegen zijn Wijswegpiet op zijn pakjesboot. Sint Nicolaas doet zijn uiterste best om op tijd aanwezig te zijn in Gorinchem. ,,We hadden wat storm gehad in de buurt van Frankrijk. Maar zoals het er nu uitziet zullen we op tijd aanwezig zijn in Gorinchem. Tenslotte willen wij niet de kinderen teleurstellen", Aldus Sint Nicolaas. Hij kijkt erg uit naar alle kinderen. ,,Op dit moment ziet het eruit dat we druk krijgen dit jaar. Want alle kinderen in Gorinchem zijn erg lief geweest. Ik heb zelfs gehoord van de pieten dat Annabel Janssen dit jaar enorm lief is geweest. Vorig jaar was ze beetje stout, Maar gelukkig heeft ze goed geluisterd naar piet." 

Niet alleen waren het spannende momenten voor Sint Nicolaas en z'n pieten. ,,Er is hard gewerkt om dit jaar Sint Nicolaas een warm welkom te geven. Zo heeft het Sint Nicolaas team een nieuwe woning ingericht voor de goedheiligman aan de Gasthuisstraat 34. Ook is de kade flink opgepoetst en hebben we dit jaar iets nieuws geregeld voor de kinderen. Want we hebben dit jaar een letterspeurtocht uitgezet door het centrum, waarbij kinderen een leuke prijs kunnen verdienen", aldus voorzitter Coby Dekker. ,,De kinderen moeten 21 letters zoeken en 8 cijfers. De speurtocht krijgen kinderen tijdens de intocht en kunnen ze ophalen bij de VVV Mooi Gorinchem." 

Zaterdag 16 november kunnen kinderen Sint Nicolaas en de pieten verwelkomen in de Lingehaven. Rond 10:00 uur zal de pakjesboot binnenvaren vanaf de Merwede en de Linge, waarna de intocht verder zal gaan richting de Grote Markt. Daar wordt rond 10:30 uur Sint Nicolaas ontvangen door burgemeester Melissant. Sint Nicolaas zal dan de kinderen toespreken vanaf het balkon. 

Nadat Sint Nicolaas en zijn pieten even een boterhammetje hebben genuttigd na een zware intocht zullen ze een bezoek brengen aan het Piazza Centrum. Daar zal de goedheiligman om 13:00 uur de kinderen bezoeken, gevolgd zal Sint Nicolaas en de pieten om 14:00 uur een bezoek brengen aan winkelcentrum Nieuw Dalem en om 15:00 uur een bezoek brengen aan  Hoog Dalem.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie