Afbeelding
BDU Media

‘Intocht’ Sinterklaas in Gorinchem kan vooralsnog doorgaan

12 november 2021 om 10:53 Evenementen

GORINCHEM Het programma rond de komst van Sinterklaas naar Gorinchem kan vooralsnog gewoon doorgaan. ,,Met wat er nu is doorgesijpeld over de maatregelen die vanavond aangekondigd worden, kan alles gewoon plaatsvinden. Maar het hangt wel af van wat er daadwerkelijk wordt gezegd tijdens de persconferentie”, aldus Tim van der Schuit van Mijter Events, dat de Gorcumse Sintactiviteiten dit jaar organiseert.

door Louis van Oort

Nadat de intocht vorig jaar vanwege de coronapandemie werd afgelast, komt de Sint dit jaar weliswaar ook niet aan per stoomboot in de Lingehaven, maar is er zaterdag 13 november wel een leuk alternatief programma. Tussen 10.00 en 12.00 uur zijn de Sint en zijn Pieten te zien in de stad rondom de Grote Markt. Op verschillende plaatsen worden stempelkaarten uitgedeeld waarmee de kinderen kans maken op leuke prijzen. Om de stempelkaart vol te maken, moeten de ze op zoek naar Pieten met een stempel. Tijdens de zoektocht wordt in de stad gezorgd voor veel muziek en natuurlijk pepernoten. 

Kinderen kunnen de Sint tussen 12.00 en 12.30 uur nog even begroeten tijdens zijn korte rondje door de stad. Na de intocht is het mogelijk de goedheiligman te zijn in de winkelcentra in de stad. 

MEET & GREET Op 24 november wordt een Meet & Greet met de Sint gehouden in samenwerking met Mooi Gorinchem. Op www.sintingorinchem.nl is het complete programma van het kinderfeest terug te vinden. Ondernemersvereniging Hartje Gorkum levert dit jaar opnieuw een financiële bijdrage aan het sinterklaasfeest, zoals in voorgaande jaren gebruikelijk was.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie