Kerstboom van gerecycled materiaal - de slingers worden toegeworpen
Kerstboom van gerecycled materiaal - de slingers worden toegeworpen gp-buro

Wenskerstboom van gerecycled metaal in Piazza Centrum Gorinchem

6 december 2021 om 13:17 Evenementen

GORINCHEM In het Piazza Centrum in Gorinchem is maandag een zeer bijzondere kerstboom geplaatst. Het gaat om een ‘kunst’ wenskerstboom, gemaakt van gerecycled metaal. Aan het hekje om de boom, komen wenskaarten te hangen voor mensen die met kerst wat extra’s verdienen. Bij de boom liggen kaartjes die het winkelend publiek zelf kan invullen. Ze kunnen daarbij aangeven welke persoon iets extra’s verdient (en wat) met kerst; je kunt natuurlijk ook jezelf invullen. Hierbij kan je denken aan een leuk cadeau, wat lekkers voor de kerst, een lunch, een knipbeurt etcetera.

,,Per week zoeken wij dan 10 à 15 wensen uit en laat die dan uitkomen. Degenen die uitgekozen zijn, mogen nadat ze gebeld zijn hun cadeau bij een van de winkeliers in het Piazza Centrum ophalen. Zo geven we het winkelend publiek én de winkeliers iets extra’s met kerst”, aldus Rina van Vark-de Rooij van De Rooij Metaalrecycling uit Gorinchem, dat de boom gerealiseerd heeft samen met ‘Behouden Vaart’ en ‘SITY Academy’ uit Gorinchem. Zij leiden mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben op in onder meer metaalbewerking.

Voor de boom zijn verschillende stukken metaalafval gebruikt die bij De Rooij op het terrein zijn ingeleverd, ,,om zo te laten zien dat je met metaalafval ook iets leuks en origineels kan maken, in plaats van het zomaar weg te gooien”. ‘Upcycling’ wordt dit genoemd. ,,Dit jaar doen we dit project voor het eerst. We zijn heel benieuwd hoe het uitpakt en wat de reacties zijn. Volgend jaar willen we de boom weer plaatsen, met een leuke actie. Dit kan uiteraard ook in uw bedrijf, winkel of winkelcentrum. Mocht u interesse hiervoor hebben, kunt u met vrijblijvend met ons contact opnemen.”

Kerstboom van gerecycled materiaal
Kerstboom van gerecycled materiaal
Kerstboom van gerecycled materiaal
Kerstboom van gerecycled materiaal
Kerstboom van gerecycled materiaal
De kerstboom in aanbouw, bij firma De Rooij
advertentie
advertentie