Afbeelding
Ronde Tafel Gorinchem

Na groot succes vorig jaar nu benefietactie ‘Lichtjes voor Gorcum’

Maatschappelijk

GORINCHEM Op het Stadhuisplein in Gorinchem wordt donderdag 9 december de aftrap gegeven voor ‘Lichtjes voor Gorcum’. In samenwerking met de gemeente Gorinchem en Mooi Gorinchem zal de enorme kerstboom die elk jaar het plein opsiert met duizenden lampjes deze decembermaand het middelpunt zijn van de nieuwe benefietactie van de Ronde Tafel Gorinchem. Komende weken kunnen particulieren en bedrijven lichtjes in de boom sponsoren en op die manier letterlijk en figuurlijk een lichtje aansteken voor alle inwoners van Gorinchem. De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan het Tafelfonds, wat lokale goede doelen ondersteunt met concrete hulpvragen.

Een jaar geleden werd de actie ‘Lichtjes voor Beatrix’ opgezet door Ronde Tafel Gorinchem, een groep betrokken, jonge Gorcumers. Destijds werd maar liefst 32.000 euro opgehaald. Hiermee zijn inmiddels twee ‘patiëntprojecten’ van het Beatrixziekenhuis gerealiseerd: een extra cold cap voor oncologiepatiënten en apparatuur voor het ‘Bea Beweegt’ initiatief. De actie en opbrengst overtroffen vorig jaar de verwachtingen. 

TAFELFONDS Dit jaar wordt de opbrengst aangewend om diverse lokale goede doelen te ondersteunen via het Tafelfonds. Dit fonds verdeelde afgelopen twee jaar meer dan 60.000 euro in de regio: denk aan een nieuwe inrichting voor het Hospice Gorinchem, een rolstoelfiets voor het Gasthuis en bijdrages aan Stichting Rozenobel in de Haarwijk en aan het Jazzfestival. Het Beatrixziekenhuis werd eerder ook ondersteund in de vorm van aankleding voor de nieuwe kinderafdeling en de nieuwe IC-familiekamer.

De voorbereidingen voor de actie van dit jaar zijn in volle gang. Een flink aantal bedrijven uit de regio heeft al deelname toegezegd. Vanaf vandaag is het ook voor particulieren mogelijk om een of meerdere lichtjes, voor vijf euro per stuk, te adopteren. Donderdag 9 december zal burgemeester Reinie Melissant de verlichting in de boom op een feestelijke manier aansteken.

,,In deze onzekere en donkere tijd, willen wij als Ronde Tafel Gorinchem graag onze verantwoordelijkheid nemen. Er zijn talloze mensen en initiatieven in de stad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daar waar verschillen in de samenleving steeds groter lijken te worden, willen wij met deze benefietactie graag een bijdrage leveren om mensen in Gorinchem met elkaar te verbinden”, zegt Maurits van Beek, voorzitter van de Ronde Tafel in Gorinchem.

DOEL IS 5000 LICHTJES ,,Wij willen graag letterlijk voor licht zorgen: de lampjes in de boom zien er sowieso gezellig uit, en de opbrengst van de sponsoractie komt, mede dankzij de hulp van onze founding partners (Hakkers Werkendam, Corbion, Tredion), volledig terecht bij de lokale doelen die om hulp verlegen zitten.” Het doel is om met ‘Lichtjes voor Gorcum’ 5.000 lichtjes te verkopen vòòr 31 december.

Een lichtje kopen kan via www.lichtjesvoorgorcum.nl. Daar is ook de voortgang van de actie dagelijks te volgen. Een aanvraag voor het fonds indienen kan natuurlijk ook. Ga hiervoor naar www.roundtable63.nl/fonds.

advertentie