Het zomerfeest in 2018
Het zomerfeest in 2018 Etienne Hessels

Kaartverkoop voor Zomerfeest start zaterdagmiddag

9 juni 2022 om 09:24 Evenementen

GORINCHEM Na twee jaar van afwezigheid is het weer tijd voor het Zomerfeest, één van de allerleukste evenementen van Gorinchem. Het wordt gehouden van dinsdag 16 tot en met zondag 21 augustus. Voor het eerst wordt dit jaar vijf euro entree gevraagd, de kaartverkoop begint zaterdag 11 juni om 17.00 uur. 

Zoals altijd staat de feestweek in het teken van een feest voor en door Gorkummers, om elkaar te ontmoeten en het slot van de zomervakantie met jong en oud te vieren. Na twee jaar afwezigheid moet het opnieuw een feest worden als vanouds. Anders dan anders is dit jaar de kaartverkoop. Gratis festivals hebben het moeilijk vanwege stijgende prijzen, minder hoge sponsorinkomsten en schaarste aan (technisch) personeel. ,,Het liefst zien we een open feest met feestelijke ontmoetingen, waar je vrij binnen kunt lopen en een drankje kunt doen wanneer je dit wilt. Om de veiligheid van de bezoekers en vrijwilligers te kunnen garanderen, en de organisatie van het feest überhaupt mogelijk te kunnen maken, kan dit bij editie 2022 alleen met een toegangskaart.” vertelt het bestuur van Stichting Zomerfeest Gorinchem. De organisatie is in volle vaart de voorbereidingen aan het treffen, dat is na de lockdowns in evenementenland nog niet makkelijk. Verder geeft zij aan ontzettend trots te zijn op de trouwe partners, leveranciers en sponsoren die door weer en wind het feest een warm hart toe blijven dragen.

ARTIESTEN Inmiddels zijn twee optredens bekend gemaakt. Zo is dinsdag  Paul Sinha te gast. Na eerdere successen, zoals ‘Bootje’ samen met Antoon en zijn laatste release ‘Nieuwbouwwijk’ is Paul Sinha momenteel terug met het aanstekelijke nummer ‘Vraag Haar Niet Waarom’. Hierin zingt hij over een liefde die bijna te mooi is om waar te zijn. Rolf Sanchez treedt donderdag 18 augustus op met zijn band Latin Society om de Groenmarkt in vuur en vlam te zetten. Vrijdag worden nog meer optredens bekend gemaakt.

VOEDSELBANK De kaartverkoop start zaterdag 11 juni om 17.00 uur via zomerfeest.nl/tickets. Een kaartje kost slechts vijf euro per avond (incl. servicekosten) om zo toch het decennia-oude zomerfeestkarakter, waar iedereen elkaar kan ontmoeten, eer aan te doen en het feest veilig, gezellig en kwalitatief hoog te houden. ,,We willen ervoor zorgen dat iedereen naar het feest toe kan en met dank aan onze trouwe sponsoren, kunnen we de kosten voor deze editie zo laag mogelijk houden. Tevens zullen we samenwerken met lokale organisaties zoals de Voedselbank om er voor te zorgen dat echt iedereen naar het Zomerfeest kan blijven komen”, aldus de organisatie.

advertentie
advertentie