Vanaf zaterdag 17 december, kan er weer volop worden geschaatst!
Vanaf zaterdag 17 december, kan er weer volop worden geschaatst! ministerie van Beeld

15e editie Nettorama Gorcums Winterfestijn

29 november 2022 om 07:56 Evenementen

GORINCHEM Gorinchem is rond de feestdagen weer wekenlang in winterse sferen. Vrijdag 16 december wordt namelijk het 15e Nettorama Gorcums Winterfestijn officieel geopend. Deze opening markeert het startsein voor ruim drie weken ijspret en gezelligheid in vesting Gorinchem. Het Nettorama Gorcums Winterfestijn is geopend van 17 december tot en met 8 januari. 

Wethouder Fatih Polatli opent 16 december om 17.00 uur het Winterfestijn officieel tijdens de sponsorborrel. Dit jaar kan de ijsbaan gerealiseerd worden door de bijdragen van 77 sponsors en helpen ruim 50 vrijwilligers met de diensten tijdens de openingstijden van de ijsbaan.

PROGRAMMA

De dag na de opening, vanaf zaterdag 17 december, kan er weer volop worden geschaatst. De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur, op enkele uitzonderingen na. De eerste week is er overdag schoolschaatsen. Ruim 900 leerlingen uit de groepen 4 en 5 van de Gorcumse basisscholen doen hier aan mee. Daarnaast zijn er andere leuke activiteiten zoals een meet & greet met de kerstman, een optreden van Popkoor 0183, kinderdisco en kleuterschaatsen. 

KLEUTERSCHAATSEN / ROLSTOELSCHAATSEN

Binnen de openingstijden van de baan vindt er vrijwel dagelijks kleuterschaatsen plaats. Er mag een slee mee op het ijs en ouders mogen in deze uren zonder schaatsen met de kinderen mee de baan op. De ijsbaan is tijdens het kleuterschaatsen ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit alles tegen normaal tarief. Tijden zijn te vinden op de website gorcumswinterfestijn.nl

DUURZAAMHEID

De focus op duurzaamheid is bij het Winterfestijn al jaren geleden ingezet. Zo wordt er alleen gewerkt met leveranciers uit Gorinchem en omgeving die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Er is een vaste stroomaansluiting gekomen, er wordt gebruik gemaakt van energiebesparende materialen en van biologisch afbreekbare vriesvloeistof. De toegevoegde waarde van het Winterfestijn is groot: de ijsbaan zorgt voor veel bezoekers en dat is goed voor de economie van de stad. Daarnaast wordt bewegen gestimuleerd en is het evenement toegankelijk voor alle Gorcumers.

Kijk op www.gorcumswinterfestijn.nl of de Facebookpagina facebook.com/gorcumswinterfestijn voor achtergronden en meer informatie. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie