Het Timmerdorp is voor kinderen vanaf vijf jaar
Het Timmerdorp is voor kinderen vanaf vijf jaar Timmerdorp Gorinchem 2019

Minima komen in aanmerking voor 150 kaarten voor Timmerdorp in Gorinchem

26 mei 2023 om 11:07 Evenementen

GORINCHEM De gemeente Gorinchem is bereid garant te staan voor 150 kaartjes à dertig euro voor het Timmerdorp deze zomer. De kaartjes zijn bedoeld voor minima, die een kaartje moeilijk kunnen betalen. De kaartjes kunnen op 8 en 9 juni door hen worden gekocht bij de Speelgoedbank. 

Raadslid Johan Klein van Stadsbelang diende donderdagavond een motie in om dit gebaar mogelijk te maken. Ooit werd het Timmerdorp opgericht om kinderen uit een gezin met een kleiner budget die niet op vakantie gaan een fijne week te bieden in de zomervakantie. Doordat een kaartje inmiddels dertig euro kost, lijkt dat steeds moeilijker te worden. ,,We krijgen signalen van de Speelgoedbank dat veel kinderen niet naar het Timmerdorp kunnen”. Klein vroeg dan ook om een garantstelling voor 150 kaartjes.

Wethouder Marjo Molengraaf stemde direct in met het voorstel van Stadsbelang. ,,We gaan die 150 kaarten als eerste voor hen reserveren.” De oplossing is alleen voor deze zomer, voor het Timmerdorp volgend jaar wil ze in overleg met stichting Leergeld en de Speelgoedbank bekijken hoe kaartjes voor gezinnen met een klein budget toch betaalbaar blijven. De motie van Stadsbelang werd unaniem gesteund door de raad. Het Timmerdorp Buiten de Waterpoort wordt deze zomer gehouden van 14 tot en met 18 augustus, het thema is Magische wereld. Deze zomer wordt het Timmerdorp voor de vijftigste keer gehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie