Afbeelding
IFFG

In de vakantie IFFG kinder- en jongerenfilm

21 juli 2020 om 17:59 Film

GORINCHEM In het weekend van 11 juli trapte het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) af met haar zomerprogramma. De eerste sfeervolle en geslaagde buitenbioscoop in de bijzondere zomerse IFFG agenda. 

Deze zomer wil het IFFG juist ook programmeren voor kinderen en jongeren. Zo staat er donderdag 23 juli een familiefilm op het programma bij het Natuurcentrum in het Gijs van Andelpark. De alom geprezen en prijswinnende ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’ neemt je mee op avontuur naar Terschelling. Deze special is voor kinderen in de leeftijd van circa 8 – 12 jaar, na afloop staat er wat lekkers klaar. 

Een week later kunnen jongeren, 16-21 jaar, voor 5 euro een ticket kopen voor de speciale jongeren filmavond. In samenwerking met In de Ruimte vertoont IFFG de film ‘As I open my eyes’, over de Tunesische Farah. Ze doet eindexamen en haar familie ziet haar als toekomstig arts, maar zelf wil ze dingen anders aanpakken. Ze zingt in een geëngageerde rockband, leeft erop los, wordt dronken, ontdekt de liefde, de nacht en de stad. Allemaal tegen de wil van haar moeder, die Tunesië en haar verboden kent. 

Tijdens de filmavond is er voor de jongeren fris en popcorn en na afloop is filmmaker Catherina Iosifidis aanwezig voor een Q&A. Meer info en tickets voor de films op 23 en 31 juli via de IFFG facebookpagina en www.iffg.nl. 

advertentie
advertentie