Peter en Raimond van Soest
Peter en Raimond van Soest Peter van Soest
Met video

Peter van Soest terug in Gorinchem (maar dan op het grote scherm)

7 april 2022 om 18:16 Film

GORINCHEM Bekend oud-Gorcumer Peter van Soest (73) keert deze week weer even terug in het Gorcumse. Namelijk op vrijdag 15 april in de Nieuwe Doelen waar de korte film ‘De Kleine Pianist’ van zijn zoon, filmmaker Raimond van Soest, vertoond zal worden op het Internationale Film Festival Gorinchem. Leuk detail: Peter speelt de ‘Oude Pianist’ in deze historische poëtische film, die zich afspeelt rond de Slag om de Schelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De inmiddels gepensioneerde Peter van Soest is de oprichter van de gelijknamige herenmodezaak in de Arkelstraat, was jarenlang de voorzitter van de winkeliersvereniging én een bekend gezicht in de Gorcumse binnenstad. Na zijn pensioen is hij verhuisd naar Zeeland, waar ook zijn zoon Raimond woont.

Het wordt voor beiden een aangenaam weerzien met het Gorcumse (film)publiek. Zoon Raimond (51) was 7 jaar voorzitter van het Gorcumse Film Front Festival. Beiden zijn bij de vertoning in de Nieuwe Doelen aanwezig, samen met de hoofdrolspelers van de film.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie