Genieten van film in de Lingewijk
Genieten van film in de Lingewijk Vulturesview

IFFG fris en zomers gestart met buitenbios

Film Internationaal Film Festival Gorinchem

[GORINCHEM] Donderdag 21 juli was het met een vest en een kleedje zeer aangenaam vertoeven in de openluchtbioscoop van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG). De organisatie trapte af met de eerste buitenbios van een serie van negen avonden, in de Lingewijk in Gorinchem.

Vrijdag 22 en zaterdagavond 23 juli stond het scherm op de groene en sfeervolle binnenplaats van het Natuurcentrum. Waar in de Lingewijk werd genoten van de frisse, grappige en ontroerende film Ninjababy, draaide het hier om een strijdbare groep jonge mensen die de wereld schoner, mooier en eerlijker willen maken. Frontman Bram van der Wal van De Plastic Guerilla vertelde vooraf aan de documentaire meer over zijn organisatie en de acties tegen zwerfvuil. Hij riep iedereen op te starten met het opruimen van zwerfvuil. Op zaterdagochtend 23 juli gaf hij hier direct vervolg aan en ruimde met een actiegroep zwerfvuil op in de Gildenwijk.

De zaterdagavond was heerlijk zomers; ruim 100 bezoekers keken naar de film Pig, met in de hoofdrol Nicolas Cage. Een sterke en overtuigende rol waarin hij op zoek gaat naar zijn gestolen truffelvarken. Beide avonden genoten diverse bezoekers vooraf van een diner van De Vitamine Kantine.

UNIEKE LOCATIES ,,De eerste drie avonden waren weer zeer succesvol met 250 bezoekers. Het is het 3e jaar dat we de IFFG openluchtbioscopen op unieke locaties organiseren en het blijft bijzonder. Ontzettend fijn dat we filmliefhebbers, thuisblijvers en bezoekers aan onze stad en regio op deze manier kunnen laten genieten van prachtige films. De bezoekers waren weer zeer enthousiast, dus we houden de zomerse filmavonden erin”, aldus directeur Anika van der Kevie.

,,En heb je deze buitenbios gemist, geen probleem. We zijn 11-13 augustus aan de Dalemwal te vinden en steken over naar Slot Loevestein op 26-28 augustus”, meldt Van der Kevie. ,,Mooiere achtergronddecors als in onze unieke vestingstad en Slot Loevestein kun je niet bedenken.”

Voor het complete filmprogramma en het bestellen van tickets ga je naar www.iffg.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Intro met Bram vd Wal bij Bigger Than Us
advertentie
advertentie