Zaterdag 28 mei aankondigen zomerprogramma Metropole mark
Zaterdag 28 mei aankondigen zomerprogramma Metropole mark IFFG

IFFG kondigt filmzomer aan (en start kaartverkoop)

31 mei 2022 om 16:05 Film Internationaal Film Festival Gorinchem

GORINCHEM Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) maakte op zaterdag 28 mei, tijdens de Franse markt van restaurant Metropole, het filmprogramma voor de komende zomer bekend. 

Na de succesvolle reeks buitenbioscopen in 2021, zorgt het IFFG dat ook deze zomer de filmliefhebbers kunnen genieten van vrolijke en verrassende films onder de sterrenhemel. Er staan maar liefst negen vertoningen op het programma. Het scherm wordt in juli en augustus opgezet in de Lingewijk, het Gijs van Andelpark, de Dalemwal en als laatste bij Slot Loevestein.

De organisatie selecteerde een aantal recente film hits voor jong en oud. ,,Een buitenbioscoop is een heel andere beleving dan een film in de zaal, het heeft iets extra’s, gewoon magisch. Een zomerse avond, de zon gaat onder en maakt plaats voor een donkere hemel met sterren. En dan start de film en word je meegetrokken in het verhaal. Heerlijk toch?!”, zegt festivaldirecteur Anika van der Kevie lachend. ,,Ik hou van de zomer en van film kijken, maar vooral ook van het samenzijn.”

Nieuwe films met veel humor, experimenten, vriendschap, inspiratie en werkelijk unieke en prachtige beelden. Heel bekende titels en must see’s uit 2021 worden afgewisseld met minder bekende parels: Ninjababy, Bigger Thans Us, Pig, The Worst Person in the World, Druk en Madres Paralelas. ,,Bij Slot Loevestein draait het om water, passend bij hun expositie en thematiek. Daar starten we met Silence of the Tides die de Kristallen Film Award ontving, Marcher sur l’eau op zaterdag en sluiten af met River. Parels van films met op de achtergrond een uniek historisch decor”, aldus van der Kevie.

Het complete programma en tickets via www.iffg.nl.

 IFFG Buitenbios
 IFFG Buitenbios
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie