De IFFG Youth Jury Award 2023 ging naar de anmimatiefilm Nayola
De IFFG Youth Jury Award 2023 ging naar de anmimatiefilm Nayola

Nayola en The Cord of Life winnaars Internationaal Film Festival Gorinchem Awards 2023

24 april 2023 om 16:06 Film Internationaal Film Festival Gorinchem

GORINCHEM Van 13 tot en met 16 april vond het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) plaats. De eerste volwaardige editie na moeilijke coronajaren en dat zorgde voor een volle zaal tijdens de feestelijke openingsavond in theater De Nieuwe Doelen. Maar ook meerdere uitverkochte films, interessante gastsprekers en filmmakers, een boeiend Lokaal Talent Programma, extra aandacht voor de films en cultuur uit Zuid-Korea en gezelligheid bij het napraten in de festivalcafé’s.

Het festival trok 2870 bezoekers, bijna 900 bezoekers meer dan vorig jaar. De organisatie is reuzeblij dat veel bekende, maar ook nieuwe, bezoekers de weg naar het filmfestival hebben gevonden. Festivaldirecteur Anika van der Kevie heeft al weer haar eerste plannen voor volgend jaar op de plank liggen.

JONGERENJURY

Zondagavond 16 april maakte de jongerenjury bekend dat de IFFG Youth Jury Award 2023 naar de anmimatiefilm Nayola gaat. Deze indrukwekkende en verrassende film gaat over drie generaties vrouwen in een 25 jaar durende burgeroorlog in Angola. ,,You can’t really escape the war, but the colours, music, details and symbolic in this film are beautiful. The best way to tell an awful story”, aldus jongerenjurylid Sophia Glavatska. Producent Michiel Snijders reageerde duidelijk geëmotioneerd en dankbaar op deze erkenning. De film draait momenteel in de bioscopen en is te zien on demand via Picl.

PUBLIEKSFAVORIET

De stemmen van de bezoekers tellen ook, zij bepalen welke film de publieksfavoriet wordt. Dit jaar gaat de IFFG Audience Award naar de Chinese film The Cord of Life. Een liefdevol verhaal, visueel ijzersterk verbeeld, over een zoon die zijn dementerende moeder mee op reis neemt naar haar geboortegrond. Een universeel verhaal over liefde en loslaten. Beide winnaars ontvangen naast de awards, ook een geldprijs.

Het IFFG blikt vol vreugde terug op een zeer geslaagde festivaleditie en is weer terug in de zomer met haar buitenbios. Voor meer informatie: www.iffg.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie