Genieten van bij de IFFG Buitenbios op diverse locaties.
Genieten van bij de IFFG Buitenbios op diverse locaties.

Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) maakt zomerprogramma bekend

29 mei 2023 om 07:58 Film

GORINCHEM Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) zorgt weer voor een zomer vol prachtige filmavonden. Op diverse locaties in Gorinchem en bij Slot Loevestein kijk je films in de buitenlucht. 

In de periode van 13 juli t/m 27 augustus staan er bijzondere en verrassende films op het programma bij de IFFG Buitenbios. Een aantal films zullen worden ingeleid door bijzondere sprekers waaronder regisseurs, acteurs of andere betrokkenen. Er staan negen vertoningen op het programma. Het scherm wordt in de maanden juli en augustus opgezet in de Lingewijk, het Gijs van Andelpark, de Dalemwal en als laatste bij Slot Loevestein.

KIJKEN ONDER DE STERRENHEMEL

,,Van recente filmhits tot bijzondere documentaires, er is voor iedereen wel een film bij. Met elkaar naar een film kijken onder de sterrenhemel heeft iets speciaals, de gezamenlijke beleving op een unieke locatie maakt het extra bijzonder”, zegt festivaldirecteur Anika van der Kevie vrolijk. ,,De zomer kenmerkt zich door het buitenleven, heerlijk om dan ook te genieten van prachtige films in de buitenlucht”.

De bezoeker zal worden getrakteerd op films met humor, experimenten, vriendschap, intriges, liefde, onrecht, unieke beelden en verhalen. Het IFFG selecteerde voor de avonden in Gorinchem: Une Belle Course, Onder Het Maaiveld, Persona Non Grata, Rose, L’Immensita en Mascarade. 

,,Bij Slot Loevestein sluiten de films geheel aan bij de expositie Monddood. De drie films 107Mothers, The Mauritanian en Aurora’s Sunrise, worden ingeleid door zeer boeiende sprekers. Vanuit Gorinchem en vanuit Woudrichem kun je die avonden met de veren overvaren. Een unieke kans om in een historisch decor te genieten van film, dat wil je niet missen”, aldus van der Kevie.

Het complete programma en tickets via www.iffg.nl.

Afbeelding
Genieten van bij de IFFG Buitenbios op diverse locaties.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie