Afbeelding
Ferry Verheij_Studio Verheij

Film kijken onder de sterrenhemel op Loevestein

Film

[GORINCHEM] Film kijken onder de sterrenhemel, met het prachtig aangelichte kasteel als decor. Op 26, 27 en 28 augustus verzorgt Slot Loevestein, in samenwerking met het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) drie zomerse filmavonden in een bijzondere en intieme setting. 

Deze driedaagse buitenbioscoop is gerelateerd aan de tentoonstelling ‘Denkend aan Water’. De relatie tussen de films en de tentoonstelling wordt toegelicht tijdens interessante voorbesprekingen.

Op vrijdag 26 augustus kun je kijken naar ‘Silence of the Tides’, een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Deze film wordt geïntroduceerd door niemand minder dan de regisseur zelf, Pieter-Rim de KroonOp zaterdag 27 augustus wordt ‘Marcher sur l’eau’ getoond. In deze film wordt, tegen een achtergrond van woestijnlandschappen, een eerlijk beeld gegeven over het waterprobleem in West-Afrika. De film wordt ingeleid door Coen van Dijk, adviseur droogte bij Waterschap Rivierenland. Op zondag 28 augustus kun je kijken naar RIVER. Oogstrelende natuurbeelden van de maker van Sherpa en Mountain, met prachtige muziek en de stem van Willem Dafoe. De introductie van deze film wordt verzorgd door Jelmer Krom, communicatieadviseur bij Waterschap Rivierenland.

TAPAS Nieuw dit jaar is het Walking Tapas arrangement. Voor wie de avond nog specialer wil maken biedt Loevestein de mogelijkheid voorafgaand aan de film te genieten van heerlijke tapas en frisse drankjes.

Reserveren is noodzakelijk. Tickets voor de film kosten € 14,50, het tapas arrangement kost € 40,-. Tickets zijn te koop op de website van Loevestein: www.slotloevestein.nl/agenda/filmavonden-op-loevestein/

De inloop voor de film is vanaf 20:00 uur, de horeca is dan ook geopend voor een drankje en wat lekkers.

Kom je vanuit Woudrichem of Gorinchem? Dan is het ook mogelijk om een ticket te reserveren in combinatie met een overtocht van de veerdienst Riveer of Boven ’t Gat.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie