De letters Lees in de Tinnegieterssteeg
De letters Lees in de Tinnegieterssteeg Hannie Visser-Kieboom

Nog twee muurschilderingen te gaan in de binnenstad van Gorinchem

8 februari 2024 om 09:17 Kunst

GORINCHEM  Kunstenaar Janis de Man heeft opnieuw een muurschildering gemaakt voor de Tinnegieterssteeg. Het is zijn tweede, in totaal moeten drie schilderingen de steeg een beetje mooier maken. De tweede schildering bestaat uit de letters ‘Lees’.  En waar kan dat nu beter dan op de muur bij boekhandel de Mandarijn.

Wie vergeet omhoog te kijken bij het inlopen van de steeg, zou de letters pardoes kunnen missen. Maar net als de andere muurschilderingen zijn ze mooi vormgegeven. In totaal moeten in de binnenstad tien muurschilderingen verschijnen, de letters ‘Lees’ zijn de achtste op rij. Aan het andere einde van de Tinnegieterssteeg komen nog enkele schilderijtjes, die worden gemaakt door leerlingen van het Da Vinci college. Op de hoek van de Kortendijk en de Hoogstraat komen nog enkele boekenplanken, maar eerst worden hier nog twee nieuwe kozijnen geplaatst. 

Eerder schilderde Janis de Man al een kroket op de muur bij de Febo, een naaimachine in de Burgstraat, een kledingrekje bij Van Zuilen en kookpotten bij de Hoofdwacht. Het idee achter de muurschilderingen was onderdeel van het stegenplan om de binnenstad aantrekkelijker te maken en kwam tot stand in samenwerking met de gemeente en Hartje Gorkum. Mooi Gorinchem is voornemens een route uit te zetten langs alle tekeningen. Ook particulieren sierden hun woning op zoals Helga Buitelaar in de Knipsteeg.

Muurschildering in de Kerksteeg
Het kledingrekje bij Van Zuilen
De 3D tekening in de Karnemelksesteeg
De kookpotten bij de Hoofdwacht
De naaimachine in de Burgstraat
De pijp in de Tinnegieterssteeg
Deze muurschildering in de Tinnegieterssteeg moet nog worden gemaakt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie