Afbeelding
Fotografie Studio Ziezo

Juni weer Maand van de Amateurkunst in Gorinchem; ontdek hoe creatief Gorinchem is

13 mei 2021 om 08:02 Kunst

GORINCHEM Juni is opnieuw met ‘iktoon’ de landelijke Maand van de Amateurkunst. Gorinchem doet natuurlijk weer mee. Wist je dat je kapper, slager, schilder, krantenbezorger en vele andere Gorcumers in hun vrije tijd super creatief zijn? Zo rappen, schilderen, zingen, vloggen, dansen, dichten en acteren ze wat af. Kunsten met een iets kleinere K. Waar altijd het plezier vanaf spat. Hartstikke leuk om te bekijken en beleven. Maar waar vind je ze?

Amateurkunsten in de kijker

Ook dit jaar krijgen deze ‘onzichtbare’ creatievelingen de hele maand juni een podium. Om al hun kunsten te tonen. Door corona in een wat kleiner, maar minstens zo leuk programma. Neem een kijkje en verbaas je over de kwaliteit, creativiteit en lol die onze stadsgenoten hebben. Uiteraard houden we ons aan de corona-maatregelen. Het volledige programma staat op www.iktoongorinchem.nl. We lichten een tipje van de sluier op.

Opening ik toon 

De aftrap is op zaterdag 29 mei om 10.30 uur aan de haven. Na het officiële tintje door wethouder Dick van Zanten, barst de creativiteit los met iktoon op volle toeren. Laten we hopen op mooi weer. Dan wordt deze aflevering met afstand één van de mooiste. We mogen tenslotte weer wat meer. De terrassen zijn open. Reserveer een plek en geniet van kunst en cultuur in de stad.

•  Hoog Dalem – Winkelcentrum Hoog Dalem – 12 juni – 10:30 uur tot 12:00 uur

• Gildenwijk – Natuurcentrum – 12 juni – 14:30 uur tot 16:00 uur

• Gorinchem Oost – Wiardi Beckmanplein – 19 juni - 10:30 uur tot 12:00 uur

• Haarwijk – Rozenobel - 19 juni – 14:30 uur tot 16:00 uur

• Wijdschild – Schans – 26 juni – 10:30 uur tot 12:00 uur

• Lingewijk – Speeltuinvereniging - 26 juni – 14:30 uur tot 16:00 uur

Ook leuk

Start Vestingdriehoekdagen

Tegelijk met iktoon vindt de kick-off van de Vestingdriehoekdagen plaats. Da’s een mooie combi.

De Vestingdriehoek is een vat vol verhalen. Ontdek ze allemaal. Neem een ontbijt to go, pak ’t veer, geniet van de wandel- en fietsroutes, winkeltjes en fijne terrasjes. Snuif naast Gorcumse kunst en cultuur een vleugje geschiedenis op. Kijk op facebook en instagram @vestingdriehoek.

Kunst in de Sluis

Het is Hugo de Grootjaar. 400 jaar geleden ontsnapte Hugo in de boekenkist uit slot Loevestein. Jongeren van het Jeugdatelier gingen met dit thema aan de slag. Maar liefst 14 prachtige kunstwerken over het leven van Hugo maakten ze. Die krijgen allemaal een plek in de havensluis. Op 29 mei om 11:00 uur opent de wethouder Cultuur de expositie. De tekeningen en schilderijen zijn daarna nog het hele jaar te bewonderen.

iktoon op volle toeren

De hele maand juni bruist de binnenstad vooral in de buitenlucht van de kunst. Maar iktoon komt ook naar je toe. Muzikanten, zangers, dansers en acteurs gaan op tournee door de Gorcumse wijken, ook langs woonzorg-complexen, verzorgingshuizen en wijkcentra. Met ontroerende liedjes, spetterende dansacts, vrolijke sketchjes, te veel om op te noemen. Noteer de datum van jouw wijk en kom kijken. Je hoort ze vanzelf, let maar op.

Kunst voor het raam

Ook dit jaar is er weer kunst te bewonderen in de etalages. Ter gelegenheid van het Hugo de Grootjaar deden we een oproep: maak een creatieve molensteenkraag, dé modetrend uit Hugo’s tijd. De mooiste creaties hangen we om de paspoppen in de etalages. Vind ze allemaal.

Theater Eindeloos

Van klein, emotioneel toneel tot vrolijk, groots flitsend dansen, zingen, noem maar op. Zo verschillend dat het een uniek, grappig slotspektakel wordt.

Dat is Theater Eindeloos. Met eindeloos veel plezier voor artiesten én publiek. Hopelijk kan dat ook mét publiek in Theater De Nieuwe Doelen op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni om 20:15 uur. En anders maken we er een livestream van. We houden daarom alle opties nog even open.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie