Afbeelding
Kunst bij Karel

Lou de Wit kunstenaar van de maand in Galerie Kunst bij Karel Gorinchem

30 mei 2021 om 08:03 Kunst

GORINCHEM Kunstenaar van de maand juni in Galerie Kunst bij Karel aan de Langendijk 88 in Gorinchem is Lou de Wit. Een in Schiedam geboren Rotterdammer die zijn technische opleiding en gedurende decennia vaardigheden heeft opgebouwd als basis voor het scheppen van unieke driedimensionale kunstwerken.

Binnen het door de inbreng van meerdere kunstenaars rijk geschakeerde portfolio neemt het werk van Lou de Wit een opvallende plaats is. Door zijn manier van werken worden de alledaagse materialen opgestuwd tot een bijzondere artistieke dimensie. Metaal, hout, kunststof, textiel of steen, alles wordt al dan niet in combinatie met elkaar omgevormd tot herkenbare, vaak functioneel toepasbare maar altijd weer spannende en uitdagende kunst.

Wat te denken van een tot kerstboom getransformeerde zaag en een zeepaardje dat boven het land uitrijst?

In de kunstwerken van Lou de Wit komen de veelzijdige ambachtelijke kwaliteiten en ervaring duidelijk naar voren: het is alsof materiaal en techniek voor hem geen enkel beletsel vormen om deze tot een kunstwerk om te toveren. Dat schijn bedriegt, zal de kunstenaar u bij uw bezoek aan Kunst bij Karel (geopend op vrijdag en zaterdag van 11 – 1 17 uur en iedere 2e en 4e zondag van de maand van 13 – 17 uur) graag zelf vertellen.

www.kunstbijkarel.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie