Fred Stamkot en Kees Osseweijer, bestuursleden van de Stichting,
Fred Stamkot en Kees Osseweijer, bestuursleden van de Stichting, Kees Osseweijer

Doe mee met de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Stichting Gorcumse Literatuurprijs

18 juni 2021 om 07:53 Kunst

GORINCHEM Iedereen van twaalf jaar of ouder maakt kans op publicatie van een verhaal of gedicht in het boek dat de Stichting Gorcumse Literatuurprijs dit jaar gaat uitbrengen.

Fred Stamkot en Kees Osseweijer, bestuursleden van de Stichting, willen in de eerste plaats duidelijk maken dat het begrip ‘Literatuur’ geen drempel mag vormen. Iedereen is van harte welkom om aan de jaarlijkse schrijfwedstrijd mee te doen, die in 2021 aansluit bij het Hugo de Groot jaar. Als thema is gekozen voor: ‘Wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden’.

In het boek worden uiteraard de verhalen en gedichten van de prijswinnaars (volwassenen en twee jeugdcategorieën) opgenomen, maar er is voldoende ruimte voor veel meer inzendingen. In 2020 is met het thema ‘Vrijheid’ in samenwerking met de Historische Vereniging Gorinchem voor de eerste keer een boek uitgebracht. 

LAAT JE FANTASIE WERKEN ,,Het thema van dit jaar lijkt misschien wel wat abstract”, zegt Fred Stamkot. ,,Neem dat vooral niet te letterlijk, maar laat je fantasie werken. We zijn of worden dan misschien niet allemaal van het niveau van Hugo de Groot, maar hebben onze eigen idealen en wensen en ook die zijn het waard om verteld te worden. Bescheidenheid is goed, maar komt nog beter uit de verf in combinatie met durf en zelfvertrouwen!”

Alle informatie is te vinden op de website: www.gorcumseliteratuurprijs.nl. De uiterste inzenddatum is 30 juni.

Kees Osseweijer: ,,Op de site staat ook een schitterend filmpje dat we met behulp van een sponsor hebben laten maken. Kijk er eens naar en laat je inspireren en uitdagen. Vorig jaar werden er vooral door de jeugd veel verhalen en gedichten ingestuurd, maar liedteksten mogen ook. Hoe mooi is het niet om jezelf uit te dagen en met je bijdrage misschien wel in een boek terecht te komen? En het is natuurlijk verstandig om het boek of de boeken al bij voorintekening te bestellen. Dat kan via het contactformulier op de website. Bovendien: € 10,00 is toch een schappelijk bedrag voor deze bundeling van Gorcums talent!: 

advertentie
advertentie