Afbeelding
Bibliotheek Gorinchem

Bibliotheek Gorinchem is een Plek vol Verhalen

17 juni 2021 om 12:41 Overig

GORINCHEM Bibliotheek Gorinchem is een plek vol verhalen. Verhalen die je er vindt of juist zelf maakt. Verhalen uit boeken óf uit mensen. Wat jouw verhaal ook is, de bieb is een plek waar je welkom bent en waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten. De bieb is dé plek voor ontwikkeling. Voor iedereen. Zodat iedereen kan meedoen.

De bibliotheek deelt ze niet alleen, maar is ook altijd op zoek naar verhalen. Persoonlijke verhalen. Van jong en oud. Verschillende inwoners van Gorinchem hebben de afgelopen maanden hun verhaal verteld op AanZet Live, het YouTube-kanaal van de Bibliotheek AanZet. Ga naar www.youtube.com/AanZetlive om ze te bekijken. Heb je zelf ook een mooi, interessant, spannend of bijzonder verhaal? Mail naar pdevries@debibliotheekaanzet.nl om mee te doen.

BLIEKENBON Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten. Het kan in de bieb. Met een uitgebreid aanbod aan collectie, activiteiten en meer zijn we er voor alle inwoners van Gorinchem. Zo is er In Bibliotheek Gorinchem centrum een fijne werk-, studie- en ontmoetingsplek ingericht. Samen met Kringkoop Gorinchem en De Gezel. Mis jij nog iets wat écht thuishoort in een Plek vol Verhalen? Bijvoorbeeld een activiteit of iets anders tofs? Stuur je idee voor 30 juni naar gorinchem@debibliotheekaanzet.nl. Onder de leukste inzendingen verloten we een Bliekenbon t.w.v. €50,-.

Een ander bijzonder verhaal is dat van Hugo de Groot. 400 jaar geleden ontsnapte hij in een boekenkist uit Slot Loevestein. Op de Grote Markt van Gorinchem vond hij zijn vrijheid terug. Daarom viert de stad in 2021 Hugo de Grootjaar. Ook de bibliotheek viert mee. Met bijzondere activiteiten, de interactieve tentoonstelling ‘Ontdek Hugo’ en meer.

Bovenstaande is nog maar een klein stukje van een Plek vol Verhalen. Er is nog veel meer te doen, te beleven en te delen in Bibliotheek Gorinchem. Nieuwsgierig naar de rest? Op www.debibliotheekaanzet.nl/een-plek-vol-verhalen lees je er alles over. 


LEDEN KUNNEN MEER Je hóeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om gebruik te maken van een deel van het aanbod. Zo ben je altijd welkom bij activiteiten. Maar als lid kun je wel meer. Boeken lenen kan bijvoorbeeld al met het gratis Welkom-abonnement. En voor €48,- per jaar geniet je onbeperkt van alle diensten van AanZet. Dat is slechts €4,- per maand. Een abonnement afsluiten regel je gemakkelijk via www.debibliotheekaanzet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie